Májusban is útra kelnek nosztalgiajárataink

A BKK Zrt. 2015. májusában is számos nosztalgiajárattal várja a régmúlt szerelmeseit. A május elsejei hosszú hétvégén, valamint pünkösd és gyermeknap alkalmából nosztalgiavillamossal, -autóbusszal, -trolibusszal, valamint HÉV-vel utazhatnak. A nosztalgiajáratokat – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet igénybe venni.

Nosztalgiázás a május 1-jei hosszú hétvégén

E,G,I
A május 1-jei hosszú hétvégén nosztalgiavillamos, -autóbusz, -trolibusz és HÉV várja az érdeklődőket. Május 1-jén a kötöttpályás nosztalgiajárművek közül az E jelzésű, 1074-es pályaszámú favázas villamos a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között közlekedik, míg a G jelzésű nosztalgia HÉV-vel az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között utazhatnak.

Ezen a napon az I jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városliget között; a néhány éve elbúcsúztatott IK 280T típusú 156-os pályaszámú trolibusz a 74-es és a 72-es trolibusz vonalán, a Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között várja az érdeklődőket.

B,J

Az ünnepi hétvégén – május 2-án és 3-án – további nosztalgiavillamosok várják a régmúlt szerelmeseit. Május 2-án, szombaton a B jelzésű, 492-es pályaszámú Bengáli csuklós villamos a Széll Kálmán tér M és a Deák Ferenc tér M között jár majd.

Május 3-án, vasárnap pedig a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a J jelzésű, 2624-es pályaszámú acélvázas és a 611-es favázas villamossal lehet nosztalgiázni.

Nosztalgiázás a pünkösdi hétvégén

B,C,E,J
Pünkösd hétvégéjén nosztalgia-autóbusz, csuklós nosztalgiavillamos és számos favázas villamos is közlekedik. Május 23-án, szombaton az E jelzésű, 1074-es pályaszámú favázas barna villamos a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között jár majd. Május 24-én, pünkösdvasárnap a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között közlekedő, J jelzésű, 611-es pályaszámú favázas, a 2624-es jelzésű acélvázas villamos, valamint a Deák Ferenc tér M és Szentendre között a C jelzésű nosztalgia-autóbusz várja az érdeklődőket. Május 25-én, pünkösdhétfőn az 1964-ben gyártott B jelzésű, 492-es pályaszámú Bengáli csuklós nosztalgiavillamos a Széll Kálmán tér M és a Deák Ferenc tér M között várja utasait.

Gyermeknapi nosztalgia

G,I,J,U
Május 31-én, a gyermeknapon a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a J jelzésű, 2624-es pályaszámú acélvázas villamos várja a régmúlt szerelmeseit. Ezen a napon az Ikarus gyár sorozatban gyártott első csuklósautóbusz-típusa, az I jelzésű Ikarus 180 nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városliget között szállítja az érdeklődőket. A nosztalgiavillamoson és -autóbuszon kívül az 1952-ben gyártott G jelzésű nosztalgia HÉV az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között várja az utasokat. Ezen a napon egy igazi különlegességnek számító nosztalgiatrolival is lehet utazni. Az U jelzésű sárga IK–260T típusú, 600-as pályaszámú trolibusz a 74-es és a 72-es trolibusz vonalán, a Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között közlekedik majd.
J
A hónap további hétvégéin, 10-én és 17-én a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér, valamint a Boráros tér H és a Jászai Mari tér között favázas és acélvázas nosztalgiavillamosok közlekednek. Május 10-én a J jelzésű, 2624-es pályaszámú acélvázas villamos a Boráros tér H és a Jászai Mari tér között, míg május 17-én a szintén J jelzésű, 436-os favázas villamos a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között szállítja a régmúlt szerelmeseit.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak. Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található: https://bkk.hu/nosztalgia/. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.