Útbaigazító táblák segítik a gyalogosok közlekedését a Széll Kálmán téren

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK Zrt.) a gyalogosok közlekedésének elősegítése érdekében 53 útbaigazító táblát helyezett ki a felújítás alatt lévő Széll Kálmán téren. A BKK szakemberei továbbra is folyamatosan figyelik a tér forgalmát, valamint a megrongált tájékoztató táblákat cserélik.

Az új tájékoztatók kihelyezését helyszíni szemle előzte meg, ennek során a BKK elemezte a gyalogosok közlekedési szokásait. A szemle és a területen dolgozó forgalomirányítók tapasztalatait is felhasználva 53 új útbaigazító és figyelmeztető táblát helyeztek ki a munkaterület közelében, ezzel is segítve a gyalogosok közlekedését.

Többször előfordult, hogy a kihelyezett táblákat letépték, áthelyezték, összefirkálták. A BKK Zrt. kéri a járókelők együttműködését és azt, hogy vigyázzanak a táblákra, mert azoknak a tájékoztatáson kívül a balesetek megelőzésében fontos szerepük van.

Előfordulhat, hogy a helyszíni munkák miatt a szakemberek ideiglenesen megbontják egy-egy szakaszon az építési terület kordonjait, ennek ellenére a BKK kéri a gyalogosokat, hogy ne menjenek be az építési területre, és saját biztonságuk érdekében használják a kijelölt útvonalakat.