Tolvajt fogott a BKK taximinősítési rendszere

A járműminősítéskor a BKK munkatársai lopott szabadjelzőre bukkantak. A gépkocsi vezetőjét a rendőrök elfogták.

A fővárosi taxirendelet alapján a személytaxik időszakos vizsgálata előtt a közlekedési hatóság ellenőrzi, hogy a vállalkozás a működési területén érvényes előírásoknak megfelelően a taxiállomás-használati díját megfizette-e. A rendelet előírásai szerint a BKK mint a főváros közlekedésszervezője a jármű megszemlélését követően köti meg a taxiállomás-használati hozzájárulást.

2014. október 30-án (csütörtök) délelőtt járműminősítésre érkezett egy fuvarszervező társasághoz nem tartozó taxigépkocsi, melyen a rendeletben előírt szabadjelzőt helyeztek el. A járműminősítést végző munkatársaink kiemelten kísérik figyelemmel és ellenőrzik a bejelentett ellopott taxiszabadjelzőket, mert sorszámukat a gyártó minden egyes szabadjelzőben egyedi azonosítóként rögzíti.

A járműminősítésre beérkezett taxin található szabadjelző szerepelt abban a listában, amelyiket a taxisok által tett bejelentések alapján vezetünk. A sértett korábban tett bejelentése alapján munkatársaink értesítették az illetékes rendőrkapitányságot. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a gépkocsin levő szabadjelzőre körözés van érvényben, ezért a taxi gépkocsivezetőjét az illetékes rendőrkapitányságon előállították. Az ügyben a továbbiakban a rendőrség jár el.