Ősszel is útra kelnek nosztalgiajárataink, a régi villamosok, buszok, trolik és hévek

Az elmúlt időszakban rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiajáratok ősszel további különleges útvonalakra térnek. A szeptemberi hétvégéken Budapest határain túlra is elindulnak közkedvelt nosztalgiajárműveink. Ez alkalommal a villamos-, autóbusz- és hévjáratainkon kívül a néhány éve elbúcsúztatott ZiU–9B trolibusz is megjelenik az utakon.

B,C
Szeptember első hétvégéjén nosztalgiajárataink nemcsak Budapesten, hanem a városhatáron túlra is elviszik a nosztalgiázni vágyókat. Szeptember 6-án, szombaton a 492-es pályaszámú „Bengáli” csuklós villamos a Széll Kálmán tér M és a Deák Ferenc tér M között szállítja az utasokat, a C jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz pedig a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között közlekedik.
J
Szeptember 7-én, vasárnap a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalán J jelzéssel a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a 436-os pályaszámú, idén 100 éves, favázas sárga villamos várja az érdeklődőket. Szeptember 14-én, vasárnap szintén a 2-es villamos vonalán a J jelzésű 2624-es pályaszámú – az 1900-as évek elején épült – acélvázas villamos szállítja utasait.
C
Szeptember 20-án, szombaton – a nemzetközi autómentes napon – a C jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között közlekedik. Szeptember 21-én, vasárnap a 436-os pályaszámú favázas sárga villamos a 2-es vonalán szállítja mindazokat, akik a páratlan panorámában szeretnének gyönyörködni.
G
Nosztalgiahévvel Gödöllőre Szeptember 21-én, vasárnap a G jelzésű, MVIII–as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között jár. Erre a hévre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges.

Szeptember 21-én villamosnap Kamaraerdőn

E
Szeptember 21-én, vasárnap a Kamaraerdei Villamosnapon is várjuk a nosztalgiázókat. Ez alkalommal a Móricz Zsigmond körtér M és Kamaraerdő között sok, E jelzésű nosztalgiavillamossal találkozhatnak a régmúlt szerelmesei. Például a százéves favázas járműveken kívül a „Bengáli” csuklós, az acélvázas, illetve a forgalomból több éve kivont UV villamossal is lehet utazni.
J,Z
Szeptember utolsó hétvégéjén, 28-án (vasárnap) nosztalgiajárműveink közül a ZiU–9B trolibusz és a 2624-es pályaszámú acélvázas villamos is várja a nosztalgiázni vágyókat. Ezen a napon a néhány éve búcsúztatott ZiU–9B trolibusz – mely az 1970-es évek végétől a szovjet nagyvárosok legelterjedtebb trolibusztípusává vált – a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér között szállítja az érdeklődőket, míg a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd H állomások között közlekedő, 2624-es pályaszámú acélvázas, sárga színű villamosról a budai panoráma csodálható meg.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon nosztalgiajeggyel lehet utazni. A helyi és helyközi vonaljegy a felnőtteknek egyaránt 500 forintba, míg a 6–14 éves gyermekeknek 300 forintba kerül. Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is lehet vásárolni. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, míg az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet értelmében díjmentes utazásra jogosultak a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe. A díjszabásról bővebb információ honlapunkon, az alábbi linken található: http://bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/jegy-es-berletarak/ Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Budapest, 2014. szeptember 5. Budapesti Közlekedési Központ BKV Zrt.