Újabb útfelújítások Budapesten

XIV. kerület Füredi utca (Örs vezér tere - Körvasút sor közötti szakaszon)

A felújítások során az alábbi útszakaszokon kezdjük meg a munkálatokat:

A Krisztina körút és Attila út  között összesen 220 méter hosszban, két – egy észak és egy dél felé vezető – összekötő, a forgalom elvezetésére szolgáló útszakaszt újítunk meg.

A Mátyáshegyi út felújítása során a teljes pályaszerkezet-cseréjét végezzük el, ezért az építés idején a teljes útszakaszt két ütemben lezárjuk.  A munkálatok ideje alatt az arra közlekedő 165-ös autóbuszok nem érintik a Kolostor utcai megállót.

A Táncsics Mihály utca – Ezüsthegy utca kereszteződésében körforgalmú csomópont épül és az Ezüsthegy utca burkolata is megújul melynek idejére az utcát egyirányúsítjuk. Az épülő körforgalomhoz kapcsolódóan szigetes gyalogátkelőhelyeket építünk a Jendrassik György utcánál, a Templom utcánál és a  Lukács György utcánál. A Donát utcában szintén teljes szélességben indokolt a pályaszerkezet cseréje, melynek idejére az utca egyirányúsítása szükséges. Az útszakasz felújítását megelőzően Donát utca-Szentháromság utca kereszteződésében található buszforduló is megújul. A Donát utca felújítása idején az érintett 143-as, 186-os és 243-as autóbuszjáratok közül – jelentős járatsűrítéssel – csak a 143-as autóbusz közlekedik.

A Törökkő utca teljes pályaszerkezete is megújul, melynek átépítése során a szegélyeket is lecseréljük a kapubejárók szintbe helyezésével együtt. Az arra közlekedő 118-as és 918-as autóbuszok zavartalan közlekedése érdekében a munkálatok során félpályás útlezárás mellett, az utca egyirányúsítására is sor kerül, azonban a buszmegállók áthelyezése szükséges az építés során. A Törökkő utca és a Csillaghegyi út csomópontjának lezárását igénylő munkák során,  az érintett 118-as és 918-as autóbuszok terelt útvonalon közlekednek majd.

A Csillaghegyi út átépítendő szakaszának teljes hosszán a leromlott állapotú burkolatokat elbontjuk, majd a jelenleginél nagyobb szélességben újraaszfaltozzuk. A megújuló útszakasz elején a már meglévő parkolóterületeket is átalakítjuk, így a bal oldalon új, párhuzamos parkolók, jobb oldalon pedig új, párhuzamos és 45°-os parkolókat alakítunk ki.

A Bojtár utcában nem szükséges a teljes pályaszerkezet átépítése, így a meglévő kopóréteg lemarása után kiegyenlítő réteget és aszfaltréteget építünk be. Az aszfaltozási munkák idején félpályás, szakaszos útlezárásra és jelzőőrös irányításra kell számítani.

A tér felújítása során a meglévő szegélyeket elbontjuk, melyek helyett új betonszegélyt építünk, valamint a régi útburkolat lemarására és újraaszfaltozására is sor kerül.

A felújítás ideje alatt az érintett szakaszon a parkolás tilos lesz, valamint az érintett Mátyás tér 2. számmal szemközt található 99-es autóbusz megállóját áthelyezzük a Mátyás tér 5/b számmal szemközt kialakítandó parkolósávba, ahol ideiglenes megállóhelyet alakítunk ki.

A Füredi utca érintett szakasza két ütemben újul meg, az első mintegy 770 méteren az Ond vezér útja csomópontjától a Szentmihályi útig a meglévő aszfaltburkolat cseréjét végezzük, majd a második szakaszban a Szentmihályi úttól a Körvasútsorig 520 méteren a teljes pályaszerkezetet újítjuk meg. Az építés folyamatos előrehaladásával az érintett 174-es autóbusz és 82-es trolibusz megállóit ideiglenesen áthelyezzük.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehetőségekhez mérten a munkavégzés idején is folyamatos legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségekért ezúton kérjük az arra közlekedők és az ott lakók türelmét, egyúttal köszönjük megértésüket.

A tervezett pontosabb munkakezdési időpontokról és a felújítási munkákkal járó forgalomkorlátozásokról közleményeinkben adunk folyamatos tájékoztatást. Emellett a közösségi közlekedési változásokról folyamatosan frissülő naprakész információk a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen találhatók, mobiltelefonról pedig a BKK Info alkalmazáson keresztül érhető el a Budapesti Közlekedési Központ szolgáltatása. A járatfigyelő funkcióra feliratkozva a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott járattal vagy járatokkal kapcsolatos valamennyi információt azonnal eljuttatjuk e-mailben is. Így indulás előtt tájékozódni lehet a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.