Megújul a troli- és autóbusz végállomás a Baross téren

A Keleti pályaudvar körüli autóbusz- és a troliközlekedés ésszerűsítésének részeként, az M4-es metró projekthez kapcsolódóan a Baross tér Kerepesi úti oldalán 2014. augusztus 12-étől (kedd) várhatóan október 4-éig (szombat) felújítjuk a troli- és autóbusz végállomást. Ezáltal gyorsabb, egyszerűbb átszállási lehetőséget biztosítunk a buszokra, az M2-es, valamint az M4-es metróra, mivel az átépítés eredményeként a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolijárat mellett a 20E, a 30-30A és a 230-as autóbusz is ide érkezik majd. Emellett egy 8 férőhelyes taxiállomást is kialakítunk. Augusztus 12-étől (kedd) a felújítás ideje alatt a 80-as és a 80A trolibusz csak a Puskás Ferenc Stadion M megállóig közlekedik, a Keleti pályaudvar M és a Puskás Ferenc Stadion M megálló között pótlóbuszok közlekednek.

A végállomás megújítását augusztus 12-étől várhatóan október 4-éig a BKK megbízásából a Swietelsky Magyarország Kft. végzi. A beruházás összértéke: nettó 67,8 millió forint.

A munkálatok során:

  • A végállomás belső felén található, jelenlegi elhasználódott térkő burkolatot időtálló bazaltbetonra cseréljük. Ezt a részt a felújítás ideje alatt lezárjuk, csak a végállomás külső részét használják a troli- és autóbuszok.
  • A Kerepesi út felőli oldalon 8 férőhelyes taxiállomást alakítunk ki, valamint a meglévő középperont kiszélesítjük.
  • A gyalogosok által használt területen a meglévő járdaburkolattal azonos térkőburkolatot építünk, illetve számos utcabútor kihelyezésével, valamint a zöldfelület felújításával teljesen megújul a végállomás.

Megépül továbbá a  Kerepesi úton, az Örs vezér tere felől érkező metrópótló autóbuszok számára egy kettős megállóhely, valamint a Kerepesi út 3. előtti meglévő 3 méter széles és jelenleg 68 méter hosszú megállóhely bazaltbeton burkolatát 28 méterrel meghosszabbítjuk.

Az átépítést követően az integrált busz- és trolibusz-végállomásról indulnak majd a 73-as, a 76-os, a 80-as és a 80A trolijáratok mellett a 20E, a 30-30A és a 230-as autóbuszok is.