Jelentős útfelújítási program készült el Óbudán

Az útfelújítási munkálatokat idén februárban a III. kerületben a Madzsar József utcában, a Juhász Gyula utcában, illetve a Batthyány utca, a Madzsar József utca és a Hadrianus utca jelzőlámpás csomópontjában és a Hősök terén folytattuk. Márciustól indult a Pusztadombi út, a Pomázi út, a Dózsa György út és a Hollós Korvin Lajos utca felújítása. Összesen 13 helyszínen, több mint 1,2 milliárd forint értékben újult meg az úthálózat.

2013 őszén a II. kerületben a Cimbalom utcát, az Apostol utcát, a Szerb Antal utcát, illetve a III. kerületi Táncsics Mihály utcát és Égető utcát hozta rendbe a BKK mint a főváros közútkezelője.

A Batthyány utca, a Madzsar József utca és a Hadrianus utca jelzőlámpás csomópontja

Átépítettük a Batthyány utca a Madzsar József utca és a Hadrianus utca jelzőlámpás csomópontját, melynek elsődleges célja, hogy a Batthyány úton az észak felől érkező 204-es autóbuszok Békásmegyer H irányban könnyebben hajthassanak be a Madzsar József utcába. Ezért a Batthyány úton a jelzőlámpás csomópontban új balra kanyarodó sávot hoztunk létre, melynek megépítésével egy időben a visszafordulási lehetőség megszűnt. Az új balra kanyarodó sávok biztosításánál a tömegközlekedési járművek előnyben részesítése érdekében a felálló sáv utolsó szakaszát (közvetlenül a Hadrianus utcai bekötőút előtt) kétsávosra bővítettük, ezért a külső sávot csak az autóbuszok használhatják. Az új jelzőlámpás csomópont forgalomfüggő üzemmódban működik majd, azaz a forgalmi igényeknek megfelelően módosítja a szabad jelzések hosszát.

Az átépítést követően a Hadrianus utca–Madzsar József utca és a Batthyány utca bekötőútjának csomópontjában megváltozott a forgalmi rend: a Madzsar József utca és a Batthyány utca útvonalának lesz elsőbbsége a Hadrianus utcán érkező forgaloméval szemben.

Kérjük, hogy a csomópontban fokozott figyelemmel közlekedjenek figyelve az új, ideiglenes közúti jelzésekre.

Madzsar József  utca

A csomópont átépítéséhez kapcsolódva a Madzsar József utcában a H5-ös hévaluljáró és a Hadrianus utca közötti szakaszon mintegy 510 méter hosszban új pályaszerkezetet építettünk.

Juhász Gyula utca

A Juhász Gyula utcát a Hatvany Lajos utca és a Madzsar József utca között körülbelül 600 méteren újítottuk fel. Az út elején új pályaszerkezetet építettünk, a további szakaszok a meglévő aszfalt lemarása után új aszfaltburkolatot kaptak.

Hősök tere

A III. kerületi Hősök terén hozzávetőleg 100 méter hosszon végeztünk útfelújítást. Az úttest legfelső, megrongálódott aszfaltrétegét a teljes felületen lemartuk, és helyére új aszfaltréteget építettünk. A buszmegálló útburkolatát kicseréltük, valamint rendezetté tettük a tér közepét. A környező járdaszakaszokat újraépítettük a buszmegállókhoz öntött aszfalt szerkezettel, és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet is áthelyeztük az új öböl elejére.

Hollós Korvin Lajos utca

A Hollós Korvin Lajos utcát a Szentendrei út és a Dózsa György út között újítottuk fel: a meglévő rossz állapotú aszfaltot lemartuk, majd új rétegeket építettünk. A járdákat új öntött aszfalttal helyreállítottuk. A Szentendrei útra a ki- és a behajtást a biztonságosabb közlekedés érdekében terelősziget építésével szabályoztuk.

Pomázi út

A Pomázi út Bécsi út és Pomázi köz közötti szakaszán a teljes pályaszerkezetet átépítettük, és kiszélesítettük a Pomázi köz torkolatát is.

Dózsa György út

Óbudán, a Dózsa György úton a Hollós Korvin Lajos utca és a Hősök tere között a régi tönkrement aszfalt lemarásával és újraaszfaltozásával hoztuk rendbe az utat. Új kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket hoztunk létre közvilágítással. A járdákat felújítottuk, a hiányzó fákat pótoltuk.

Pusztadombi utca

A meglévő elhasználódott aszfaltot lemartuk, és új burkolatot kapott a Pusztadombi utca Égető utca és Ország út közötti szakasza.

A Budapesti Közlekedési Központ 2014-ben folytatja az útfelújítási programot.