Vegye meg előre májusi bérletét! - Hosszú sorok várhatók a május 5-ei héten

2014. május 5-én és 6-án (hétfőn és kedden) a jegy- és bérletértékesítési pontjainkon – tapasztalataink szerint – a szokásosnál többen fogják bérletüket megváltani. Ennek oka, hogy a négynapos hosszú hétvége alatt lejáró bérletek pótlási igénye várhatóan ezeken a napokon koncentráltabban jelentkezik. Emiatt valószínűleg több pénztárunknál is megnövekszik a sorban állás ideje. Ennek elkerülése érdekében nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást, célszerű inkább előre, a csúcsidőszakon kívül megvásárolni az új bérletet május első hosszú hétvégéjén, május 1. és 4. között. Javasoljuk, hogy ügyfélközpontjaink, valamint jegy- és bérletpénztárainkon kívül az M4-es metró állomásain, valamint az Astorián, a Blaha Lujza téren, a Ferenciek terén, az Árpád hídnál, a Határ útnál, az Ecseri útnál, a Nyugati pályaudvarnál, a Déli Pályaudvarnál, a Corvin-negyednél, Kőbánya-Kispest M-nél, a Kálvin téren, Újpest-központ M-nél, a Puskás Ferenc Stadionnál, a budaörsi lakótelepen,  az Etele téren és a Népligetnél már a nap 24 órájában üzemelő, illetve a hamarosan városszerte telepített új automatákat is vegyék igénybe. Az új automatákban a legtöbb jegy- és bérlettípus bármikor megvásárolható, érmét, bankjegyet egyaránt elfogadnak és visszaadnak, valamint bankkártyával is lehet fizetni.

Ügyfélközpontjaink, valamint jegy- és bérletpénztáraink ünnepi nyitva tartása a májusi négynapos hosszú hétvégén:

  • május 1. (csütörtök): vasárnapi nyitva tartás;
  • május 2. (péntek): szombati nyitva tartás;
  • május 3. (szombat): szombati nyitva tartás;
  • május 4. (vasárnap): vasárnapi nyitva tartás.

Bérletvásárlási lehetőség az új automatáknál

Március végén megkezdtük az új jegykiadó automaták telepítését, amelyek a mai kor követelményeinek megfelelő, a legtöbb jegy- és bérlettípust árusító, érmét és bankjegyet elfogadó és visszaadó, valamint bankkártyaterminállal rendelkező értékesítési pontként a nap 24 órájában, éjjel-nappal segítik az utasok kiszolgálását. Javasoljuk, hogy vegyék igénybe az M4-es metró állomásain, valamint az Astorián, a Blaha Lujza téren, a Ferenciek terén, az Árpád hídnál, a Határ útnál, az Ecseri útnál, a Nyugati pályaudvarnál, a Déli Pályaudvarnál, a Corvin-negyednél, Kőbánya-Kispest M-nél, a Kálvin téren, Újpest-központ M-nél, a Puskás Ferenc Stadionnál, a budaörsi lakótelepen,  az Etele téren és a Népligetnél már üzemelő, illetve a hamarosan városszerte üzembe álló automatáinkat is. Rumbach Sebestyén utcai központi ügyfélszolgálatunkon, valamint a Deák téren, illetve az M4-es metró mindkét végállomásánál nyílt modern, korszerű ügyfélközpontunkban ugyancsak biztosított a bérletvásárlás.

Szintén a sorban állás idejének csökkentése érdekében a metróvonalakon ügyfeleink a beléptetéses jegyellenőrzést végző biztonsági őröktől is vásárolhatnak vonaljegyet. A biztonsági őrök azonban nem árusítanak más típusú menetjegyeket – így például szakaszjegyet –, illetve bérletet, kizárólag 350 forintos vonaljegyet.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy havi Budapest-bérletüket a BKK értékesítési pontjain kívül a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ kijelölt pénztáraiban is megválthatják.