Téves hírek jelentek meg: az Utcakereső oldalán csak a menetrendi tervadatok alapján követhető a járművek mozgása

Társaságunkat sem a honlap készítői, sem pedig a sajtóorgánumok nem keresték meg, ezért történhetett, hogy az interneten futótűzként terjedt el a hamis hír. Fontos tudni, hogy a honlapunkon található menetrendekben feltüntetett indulási időpontok tájékoztató jellegűek. A városi közlekedés sajátosságai miatt előfordulhatnak a menetrendtől eltérések.

A közeljövőben utasaink bármilyen, az internetezésre alkalmas készülékkel maguk is rákapcsolódhatnak majd a BKK európai uniós társfinanszírozással megvalósuló FUTÁR rendszerére és követhetik a valós idejű tájékoztatási adatokat. Új útvonaltervező rendszerünk hamarosan beépül a honlapunkba, platform- és böngészőfüggetlen felületen lehet majd úgynevezett „ajtótól ajtóig” utazást tervezni, mely térképpel egészül ki, és alkalmas lesz akadálymentes útvonal tervezésére is. A rendszer jelenleg tesztelési fázisban van.

A mobiltelefonra optimalizált megoldások a rendszert kiegészítve és azzal teljes mértékben integráltan valósulnak meg és kihasználják az okostelefonok helymeghatározó képességét. Az alkalmazás megjeleníti majd a statikus hálózattérképeket, illetve egyes platformokon a járművek helyzetének valós idejű helyzetét. Az Utcakereső szolgáltatása azonban mindezen funkciókkal nem rendelkezik.