Folytatjuk a budai úthálózat felújítását

A Budapesti Közlekedési Központ február végén több budai útszakaszon folytatja a tavaly megkezdett útfelújítást. A Fővárosi Önkormányzat rekonstrukciós programjának részeként a II. kerületben és Óbudán összesen 13 helyszínen, több mint 1,2 milliárd forint értékben újul meg az úthálózat.

Az útfelújítási munkálatokat idén februárban a III. kerületben a Madzsar József utcában, a Juhász Gyula utcában, illetve a Batthyány utca, a Madzsar József utca és a Hadrianus utca jelzőlámpás csomópontjában és a Hősök terén folytatjuk. Tavaly ősszel a II. kerületben a Cimbalom utcát, az Apostol utcát, a Szerb Antal utcát, illetve a III. kerületi Táncsics Mihály utcát és Égető utcát hozta rendbe a BKK a főváros közútkezelőjeként.

A Batthyány utca, a Madzsar József utca és a Hadrianus utca jelzőlámpás csomópontja

Átépítjük a Batthyány utca a Madzsar József utca és a Hadrianus utca jelzőlámpás csomópontját, melynek elsődleges célja, hogy a Batthyány úton észak felől érkező 204-es autóbuszok Békásmegyer H irányban könnyebben hajthassanak be a Madzsar József utcába. Ezért a Batthyány úton a jelzőlámpás csomópontban új, balra kanyarodó sávot hozunk létre, amelynek a megépítésével egy időben a visszafordulási lehetőség megszűnik. Az új balra kanyarodó sávok biztosításánál a tömegközlekedési járművek előnyben részesítése érdekében a felálló sáv utolsó szakaszát (közvetlenül a Hadrianus utcai bekötőút előtt) kétsávosra bővítjük, így a munkálatok befejezése utána a külső sávot csak az autóbuszok használhatják.  Az új jelzőlámpás csomópont forgalomfüggő üzemmódban fog működni, azaz a forgalmi igényeknek megfelelően módosítja a szabad jelzések hosszát.

A kivitelezés idején a Batthyány utca–Madzsar József utca–Hadrianus utca torkolatát a Batthyány utca irányába ideiglenesen egyirányúsítjuk. Az átépítést követően a Hadrianus utca–Madzsar József utca és a Batthyány utca bekötőútjának csomópontjában megváltozik a forgalmi rend: a Madzsar József utca és a Batthyány utca útvonalnak lesz elsőbbsége a Hadrianus utcán érkező forgaloméval szemben.

Kérjük, hogy a csomópontban fokozott figyelemmel közlekedjenek figyelve az új, ideiglenes közúti jelzésekre.

Madzsar József  utca

A csomópont átépítéséhez kapcsolódva a Madzsar József utcában a H5-ös hévaluljáró és a Hadrianus utca közötti szakaszon kb. 510 méter hosszban új pályaszerkezetet építünk.

A felújítás ideje alatt érvényben lévő forgalmi rend illeszkedik a torkolat forgalmi rendjéhez, az átépítéssel a Madzsar utcát a Battyhány utca irányába szintén egyirányúsítjuk. A gyalogosok számára az ingatlanjuk megközelítését biztosítani fogjuk.

Juhász Gyula utca

A Juhász Gyula utcát a Hatvany Lajos utca és a Madzsar József utca között kb. 600 méteren újítjuk fel. A munka idején a Madzsar József utca irányába egyirányú forgalmi rendet vezetünk be.

Hősök tere

A III. kerületi Hősök terén kb. 100 méter hosszon végzünk útfelújítást február 26-ától kezdődően. A felújításkor az úttest legfelső, megrongálódott aszfaltrétegét a teljes felületen lemarjuk, és helyére új aszfaltréteget építünk. A buszmegálló útburkolatát is kicseréljük. A tér közepén a meglévő zöldterületet elrendezzük és újrafüvesítjük. A környező járdaszakaszokat is újraépítjük öntött aszfalt szerkezettel. Az építés idején csak egy forgalmi sávon lehet majd közlekedni. Az ingatlanok megközelítését folyamatosan biztosítjuk.

A budai úthálózat felújítását márciusban további négy helyszínen: a Hollós Korvin Lajos utcán, a Dózsa György utcán, a Pomázi és a Pusztadombi úton folytatjuk.

Kapcsolódó anyagok: Több mint 4 kilométeren újul meg a budai úthálózat Elkészült a budai úthálózat felújításának idei üteme