Két kishidat adtunk át az Ördög-árok, illetve a Rákos-patak felett

Kapcsolódó anyagok:

A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottunk a megváltozott forgalmi igények kiszolgálására, különös tekintettel az akadálymentesítés feltételeinek megteremtésére, a gyalogos és kerékpáros közlekedés javítására.

Zsíroshegyi úti (Egres utca) híd

A II. kerületi Zsíroshegyi úti (Egres utca), az Ördög-árok felett áthaladó híd az út mélypontján épült, a korrózió miatt szükségessé vált a hídszerkezet teljes átépítése az alapokkal és a hídfőkkel együtt.

Az átépítés során az eddigi monolit vasbeton lemezhidat elbontottuk, helyette egy szélesebb, előre gyártott gerendás hidat építettünk. Az átépítés nettó értéke: 24 486 122 forint.

Gvadányi utcai, Rákos-patak feletti gyalogos híd

A XIV. kerületi Gvadányi utcai híd a Kerepesi út mellett biztosít átjutási lehetőséget a gyalogosok számára a Rákos-patakon. A híd vasbeton szerkezete a szennyeződések és a sózás hatására tönkrement, a szerkezetet nem lehetett javítani, ezért új híd építése vált szükségessé.

Az átépítés során az eddigi hidat elbontottuk, helyette gerinclemezes, főtartós, ortotróp pályalemezes acélszerkezetű hidat építettünk. Az átépítés nettó értéke: 17 131 100 forint.

Kiírtuk a pályázatot a kishidak felújításának tervezésére