Háromszintes, 330 férőhelyes P+R parkoló nyílik a KÖKI Terminál épületében

Háromszintes, 330 férőhelyes őrzött P+R parkoló nyílik a KÖKI Terminál bevásárlóközpontnál idén tavasszal a BKK üzemeltetésében, a Fővárosi Közgyűlés mai támogató döntése alapján. Az új, 330 férőhelyes parkolóház a bevásárlóközpont közelében jelenleg is üzemelő nyitott, 206 gépkocsi fogadására alkalmas P+R várakozóhely mellett a dél-pesti térségből érkező autósoknak az M3-as metró végállomásához kapcsolódóan kínál parkolási lehetőséget. A várakozás díja 6 és 22 óra között 350 forint/alkalom (egy BKK-vonaljegy ára egész napra), ezen időszakon kívül, éjjelente 210 forint/óra.

A 330 férőhelyes parkolóház megnyitásához parkolásüzemeltetési berendezések felszerelésére van szükség, melyeket az üzemeltető Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az autósoknak történő mielőbbi átadásra törekedve 2-3 hónapon belül szerez be a közgyűlési határozat alapján. A megnyitásig – és utána is – üzemel ugyanakkor a bevásárlóközpont közelében található, 206 gépkocsi fogadására alkalmas nyitott P+R parkoló, amelynek telítettsége indokolja az új parkolóház lehető leggyorsabb átadását.

A KÖKI Terminál épületében kialakított, tavasszal nyíló parkolóház éjjel-nappal várja majd az autósokat. A fővárosi utazóközönségnek történő átadással jelentős mértékben növekszik azon várakozóhelyek száma, amelyek közvetlen átszállási kapcsolatot kínálnak a főváros forgalmas, a belváros megközelítésére alkalmas tömegközlekedési járataira. A kőbánya-kispesti tömegközlekedési csomópont az M3-as metró mellett 23 autóbuszjáratra kínál átszállási lehetőséget.