Februártól gyorsabban, kényelmesebben Kispestről Csepelre

2014 februárjától hétköznapokon sűrűbb, a reggeli csúcsidőszakban 6-8, a délutáni csúcsban 7-8 perces követést vezetünk be a 148-as autóbuszjáraton. A Kispestet Pesterzsébeten át Csepellel összekötő járat indulásainak sűrítésére György István főpolgármester-helyettes, Németh Szilárd, Csepel polgármestere, valamint Földesi Gyula, Pesterzsébet országgyűlési képviselője kezdeményezésére, az utazóközönség színvonalasabb kiszolgálása érdekében kerül sor.

A 148-as autóbusz február 3-ától, hétfőtől a tanítási időszakban hétköznapokon mind a reggeli, mind a délutáni csúcsidőszakban sűrűbben indul, így kevesebb várakozási idővel, ugyanakkor több férőhellyel számolhatnak a járat utasai. Reggel 6 és 8 óra között a jelenlegi 7-10 helyett 6-8, ezen felül a legterheltebb, 6:40 és 7:10 közötti időszakban 7-8 helyett 6 percenként indulnak majd a buszok Csepel felől.

A délutáni csúcsidőszakban is enyhítünk a járat terheltségén: hétfőtől csütörtökig 15:00 és 18:30, pénteki napokon 14:00 és 17:30 között 10 helyett 7-8 percenként jár majd a 148-as busz Csepel felé, amelynek az új, hamarosan a BKK honlapján is elérhető menetrendjét a sűrítésnek köszönhetően a H7-es hévvel délután is összehangoljuk.

A menetrendi sűrítés a XIX. kerületi Wekerle-telep belső közlekedésében és kerületközponti kapcsolatokban, valamint a Pesterzsébet–Csepel utazásokban és a Kőbánya, valamint Pestszentlőrinc irányú átszállásokban jelent különösen komfortnövekedést. A 148-as busz Pesterzsébet közlekedésében is jelentős szerepet játszik, mind a kerület belső kapcsolataiban, mind Kispest illetve Csepel irányában. A csúcsidei sűrítés kedvező hatásait leginkább a vonal több szakaszán utazó, többször részben cserélődő iskolás és munkába járó utazóközönség élvezheti.