Továbbra is díjmentesen Soroksáron új járatunkkal, a 135-ös busszal

2014. január 1-jétől (szerda) 135-ös és 135A jelzéssel, a BKK szolgáltatási tevékenységébe illesztve közlekedik a korábbi Soroksár-busz, lényegesen sűrített menetrenddel, továbbra is díjmentesen. Az érintett XXIII. kerület Önkormányzatával együttműködésben, illetve lakosainak támogatásával a 135-ös busz a hét minden napján Soroksár, Millenniumtelep és Soroksár, Auchan áruház között jár majd, kivéve az állami ünnepnapokat, amelyeken az áruház zárva tart. Ezeken a napokon a 135-ös járatot betétjáratként kiegészítő 135A jelzésű, az áruházat nem érintő busz közlekedik Soroksár, Millenniumtelep és Soroksár, Kertvárosi körút végállomások között.

2014. január 1-jétől (szerda) – Soroksár Önkormányzatával együttműködve, valamint a XXIII. kerület lakosainak véleményét társadalmi egyeztetésen megismerve – átvesszük az eddig Soroksár-buszként ismert Volán-járat üzemeltetését.

Az új járat

  • a H6-os hév, valamint a 166-os busz menetrendjéhez hangolva, a korábbinál gyakrabban jár majd: a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 40-50 helyett 30 percenként, hétvégén pedig  60 percenként;
  • a járatokon többségében – a menetrendben meghirdetett időpontokban – alacsonypadlós autóbuszok közlekednek, így azok a jövőben mozgásukban korlátozott utasaink számára is akadálytalanul igénybe vehetőek lesznek;
  • a korábbi Soroksár-buszhoz hasonlóan díjmentesen vehető igénybe: háromoldalú megállapodás alapján Soroksár Önkormányzata és az Auchan Magyarország Kft. a kieső viteldíj-bevételt és az áruházi betérés költségeit megtéríti.

A 135-ös és a 135A járaton az elsőajtós felszállási rend érvényes, de a járművezetők a többi buszjáratunkon is érvényes utazási feltételek betartását ellenőrzik.

A 135-ös és a 135A busz útvonala

A 135-ös busz a jelenlegi Soroksár-busszal megegyező útvonalon Soroksár, Millenniumteleptől Soroksár, Auchan áruházig közlekedik hétköznapokon a reggeli csúcsidőszakot kivéve egész nap, szombaton és munkaszüneti napokon pedig az első járatindulástól az utolsóig.

A 135A busz a 135-ösnél rövidebb útvonalon, Soroksár, Millenniumteleptől Soroksár, Kertvárosi körútig jár kizárólag az állami ünnepnapokon, amikor az áruház zárva tart – így elsőként január elsején is.

A 135-ös és a 135A busz menetrendje hamarosan megtalálható lesz honlapunkon, a járatok útvonala és megállóhelyei pedig megismerhetőek az alábbi térképen.