Újra az EMTA elnökségi tagjává választották Vitézy Dávidot

Újra elnökségi taggá választották Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját az Európai Nagyvárosi Közlekedésszervező Hatóságok Szövetségének (EMTA) Bécsben tartott mai közgyűlésén.

Az európai nagyvárosok közlekedésszervezőit tömörítő nemzetközi szervezet tagjai között az információk és tapasztalatok áramlását, cseréjét segíti a nagyvárosok közlekedésének tervezése, szervezése és finanszírozása terén. Közlekedéspolitikai kérdések tekintetében az EMTA szakmai álláspontját rendszeresen kikéri az Európai Bizottság és az Európai Parlament. Budapest nemcsak egyszerű tagja e fontos szervezetnek, hanem az elnökségben Vitézy Dávid személyében egyedül képviseli a közép-európai nagyvárosok érdekeit.

Budapesten kívül a szervezet tagja többek között Párizs, London, Berlin, Brüsszel, Bécs, Madrid, Helsinki, Stockholm, Oslo, Amsterdam, Koppenhága is éppúgy, mint Prága, Varsó vagy épp Vilnius.

A Bécsben tartott közgyűlés napirendjén szerepelt a szervezet elnökségének megválasztása is, ahol Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját újabb két évre az EMTA elnökségébe választották. A szervezet elnöke Geoff Inskip, a birminghami Centro vezetője lett. Az elnökség tagja Sophie Mougard, a párizsi STIF elnöke, Carlos Cristobal Pinto, a madridi CRTM, Suvi Rihtniemi, a helsinki HSL, Anders Lindström, a stockholmi SL, Marc Garcia, a barcelonai ATM, valamint Wolfgang Schroll, a bécsi VOR vezetője is.

Az EMTA elnökségében történő szerepvállalás Budapest számára fontos lehetőség, egyben a közlekedési intézményrendszer átalakításában zajló változások nemzetközi elismerése is.