Elkészült a körforgalom az újpesti Erdősor út és Sporttelep utca kereszteződésében

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ idei útfelújítási programjának részeként elkészült a IV. kerületi Erdősor út és Sporttelep utca kereszteződésének átépítése. A beruházás lehetővé tette, hogy a kereszteződés – Újpest polgármesterének javaslata alapján – körforgalmú csomóponttá alakuljon.

A projektnek köszönhetően teljesen megújult az Erdősor utca a Kunhalom és a Tungsram utca közötti szakaszon, míg a Sporttelep utca a csomópont előtt és után 70-70 méter hosszban épült át. A 20E, a 220-as, a 296-os és a 914-es autóbusz itt található megállója is biztonságosabbá vált: a buszok bazaltburkolatú öbölben állhatnak meg.

Az útépítéssel összhangban új járdák készültek, és az érintett ingatlanok kapubejárói is megújultak. A körforgalom minden torkolatánál kijelölt gyalogos-átkelőhely épült az esélyegyenlőségi elvárások figyelembevételével. A körforgalom közepét növényekkel telepítettük be, pótoltuk a kivágott fákat, cserjéket ültettünk és füvesítettünk.

A csomópont átépítésekor a meglévő közműveket is átalakítottuk. A területen új, emelt fényű közvilágítást építettünk, és az energiaellátási, valamint a táv- és hírközlési hálózatok kábeleit is idehelyeztük. Ezzel egy időben megújult a Fóti úttól a körforgalomig az Iglói és a Sporttelep út is.


Kapcsolódó anyagok: