Közútfejlesztés a II. kerületben: új körforgalom épül és megújul fontos főutak burkolata

Összehangolt közútfejlesztési beruházásokat indít a Kapy utca térségében a Fővárosi Önkormányzat, a II. kerületi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ. A II. kerületi Önkormányzat új körforgalmat épít ki a Kapy utca – Törökvész út – Csatárka út találkozásánál található forgalmas csomópontban, míg a Főváros útfelújítási programjának részeként a BKK felújítja a Kapy utca és a Csévi utca burkolatát. A munkák augusztus 28-án kezdődtek, és várhatóan november végére fejeződnek be, a két beruházás pedig összehangoltan, egymáshoz igazított ütemben valósul meg.  A várható forgalomkorlátozásokról és terelésekről a későbbiekben adunk részletes tájékoztatást.

A forgalom egyszerűsítését és ésszerűsítését szolgáló, a jelzőlámpás csomópontot kiváltó új körforgalom kivitelezési munkálatai augusztus 28-án kezdődtek el. A munkavégzés első időszakában a közművek kiváltását és a járdaszegélyek átépítését végzik, ezért részleges sávlezárásokra kell számítani a helyszínen. Ezután az útburkolat cseréjére kerül sor. A szegélyépítés első ütemének végére – várhatóan szeptember közepén – a jelzőlámpát elbontják, a közúti forgalom ezután ideiglenes forgalmi rend szerint haladhat majd. Mivel a munkavégzés ezen időszakában majd a Kapy utca és a Csatárka út keresztmetszete a jelenlegi 2x2 sávról 2x1 sávra szűkül, ezért a környéken torlódásokra kell számítani. A csomópont domborzati viszonyai miatt a közlekedők részéről fokozott óvatosságot igényel az áthaladás a területen. A kerületi beruházásban megvalósuló átépítés eredményeképp egyszerűbb és ésszerűbb lesz a környék forgalma.

A körforgalmú csomópont építési munkáival egyidejűleg a Kapy utca és a Csévi utca új burkolatot kap. A Fővárosi Önkormányzat és a BKK útfelújítási programjának részeként szeptember 10-étől kezdődő szegélyépítési munkák a forgalomban fennakadást várhatóan nem okoznak, de a marás és az aszfaltozás alatt időszakosan jelentősebb forgalomkorlátozások – sávszám-csökkentés, illetve a Csévi utcában egyirányúsítás – várhatóak.

A munkavégzés várható befejezési időpontja november vége. A várható forgalomkorlátozásokkal és tömegközlekedési változásokkal kapcsolatban a főbb építési ütemek változásának megfelelően a későbbiekben fogunk részletes tájékoztatást adni.

Budapest, 2012. augusztus 30.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala
II. kerületi Önkormányzat
Budapesti Közlekedési Központ