Társadalmi egyeztetés (Szent Margit Kórház)

A Szent Margit Kórház közlekedési kapcsolatainak bővítése

Érintett térség: Óbuda–Bécsi út térsége, Csillaghegy, Békásmegyer
   
Érintett járatok: 160, 260, 260A
   
Bevezetés tervezett időpontja: 2016. ősz

A tervezett közösségi közlekedési módosítások előzménye

A budai fonódó villamoshálózat 2016. január 16-ai átadását követően gyors, közvetlen kötöttpályás kapcsolat létesült Óbuda és közép-, illetve Dél-Buda között, a Bécsi út belső részén közlekedő autóbuszokat az új villamosjáratok váltották fel.

Ehhez illeszkedve változott a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz közlekedési rendje is. A 160-as buszcsalád járatai az észak-budai végállomásoktól csak az Óbudai rendelőintézetig közlekednek, így nem érintik a Szent Margit Kórházat. A külső Bécsi út térségéből a kórházhoz jelenleg átszállással, a fonódó villamosjáratokkal lehet eljutni.

A BKK-hoz számos ügyfélészrevétel érkezett a kórház közvetlen kapcsolatának visszaállítása érdekében, és a III. kerületi önkormányzat is kérte a 160-as, a 260-as, a 260A járat forgalmi rendjének felülvizsgálatát.

A tervezett változások

A beérkezett igények alapján a BKK megvizsálta a kórház elérésének lehetőségeit. A kórház északi irányból történő kiszolgálására a BKK azt a megoldást javasolta egyeztetésre, hogy a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz útvonala a lenti térkép szerint módosul, vagyis a buszok a Rendelőintézetet elhagyva a Váradi utcából balra kanyarodnak, majd a Bécsi úton érik el a kórházat. A járatok a Bécsi úton, a kórház előtti öblösített részen, a jelenlegi parkolóban fordulnak meg, majd a Bécsi úton visszatérnek a mai vonalvezetésükhöz.

A BKK a kórház kiszolgálását úgy tervezi, hogy az első járat munkanapokon 8, hétvégén 9 órára érje el az intézményt, az utolsó járatok pedig – a tervek szerint – 20 óra körül induljanak a kórháztól.

A fentebb említett időszakon kívül az autóbuszok a jelenlegi vonalvezetés szerint közlekednek, vagyis nem térnek be a kórházhoz.

Hogy a buszok megfordulhassanak, a kórház térségében forgalomtechnikai beavatkozások szükségesek.

Az észrevételek beküldésének határideje: 2016. augusztus 3.