A Normafa térségének fejlesztése

Meghirdetett javaslat
Meghirdetett javaslat címeA Normafa térségének fejlesztése
Közzététel időpontja2017.06.20. 18:03
Véleményezés kezdete2017.06.20
Véleményezés vége2017.07.04
Lezárás dátuma
Bevezetés dátuma2018.06.16
Érintett térség: Hegyvidék
   
Érintett járatok: 21, 21A, 212
   
Bevezetés tervezett időpontja: 2017. nyár

 A Normafa térségének fejlesztése

A főváros legismertebb kirándulóhelye, a népszerű Normafa fejlesztését Hegyvidék Önkormányzata többéves program keretében tűzte zászlajára. E fejlesztési projekthez kapcsolódva a BKK a XII. kerületi önkormányzattal együttműködve a térség közlekedési lehetőségeinek bővítését és a közlekedési létesítményekkel elfoglalt terület csökkentését tervezi annak érdekében, hogy a fővárosiak egész évben látogatott pihenőhelye még vonzóbbá váljon, valamint a térség környezeti terhelése csökkenjen.

A fejlesztés további lépéseként a Normafán működő nagy kiterjedésű autóbusz-végállomás és -parkoló funkcióinak áthelyezésével további értékes területeket kaphatnak a pihenni vágyók. Ennek érdekében a BKK a Normafa helyett a Svábhegyen és Csillebércen tervezi megoldani az autóbuszok többségének visszafordítását, tárolását. Hétvégenként, a nagyobb mértékű célforgalom kiszolgálása érdekében továbbra is fordulnának autóbuszok a Normafa közelében.

A fejlesztéssel megvalósuló hálózati átalakítás lehetőséget ad a 21-es vonalcsaládon a napszakonként eltérő utazási igényekhez igazított optimális kapacitáselosztás biztosítására.

Tervezett változások az autóbuszok közlekedésében

A térségi fejlesztési elképzelések kapcsán a BKK megvizsgálta az Istenhegyi úton közlekedő járatok optimalizálási lehetőségeit. A tételes utasforgalmi felméréseket részletes elemzés követte, melynek alapján a következő módosításokkal kapcsolatban kérjük az ügyfelek észrevételeit.

  • A 21-es busz változatlan útvonalon, viszont minden időszakban sűrűbben közlekedik, így Csillebérc bővebb kiszolgálást kap.
  • Az utasforgalomhoz jobban igazodó kínálat megvalósítása érdekében hétköznapokon, valamint hétvégén hajnalban és késő este a 21A busz módosított útvonalon, a Széll Kálmán tértől a Svábhegyig közlekedik. Ezekben az időszakokban az Eötvös úti szakaszt a sűrűbben közlekedő 21-es busz szolgálja ki.
  • A 21-es és a 21A járat csúcsidőszakban a megnövekedett igényekhez igazodva együttesen gyakrabban közlekedik.
  • A hétvégi kirándulóforgalom sűrűbb kiszolgálása és a közkedvelt Normafa térségének közvetlen kapcsolatai bővítése érdekében hétvégén napközben a 21A és a 212-es busz a Széll Kálmán tér, illetve a Boráros tér felől a Svábhegyen keresztül egészen a Normafáig közlekedik. A Normafa megközelítésére hétvégi napokon a bel-budai területeken kívül közvetlen eljutási lehetőség nyílik Dél-Pest és Dél-Buda városrészei felől is.

Normafa hétvégi kiszolgálásának térképe

 

Észrevételek beküldésének határideje: 2017. július 4.
Letölthető dokumentumok (1)

21_es_csalad_te_lezaropdf • 492.94 kb • 2021.03.19. 13:46