Társadalmi egyeztetés (181-es busz)

Javasoljuk a 181-es autóbuszvonal szombat délelőtti meghosszabbításának véglegesítését

Megnevezés: A 181-es busz vonalának szombat délelőtti meghosszabbítása
Érintett térség: József Attila-lakótelep
Érintett járatok: 181
Bevezetés tervezett időpontja: 2015. április
A változást kiváltó előzmények:
 • A 181-es busz korábban nem érte el a szombat délelőtti termelői piacot, valamint a piacot a Nagykőrösi út felől nem lehetett megközelíteni.
 • A járat 2014 szeptemberétől kísérleti jelleggel már meghosszabbított útvonalon közlekedik a szombat délelőtti órákban.
   
Változás rövid leírása:

 

 

 • A 181-es autóbusz szombat délelőttönként a termelői piac jobb megközelíthetősége érdekében meghosszabbított útvonalon a Nagykőrösi út / Határ út csomópontig közlekedik.
Útvonal:
 • A 181-es autóbusz a Lobogó utcai megállótól a Napfény utca–Gyáli út–Határ út–Gyáli út útvonalon éri el az 54-es és az 55-ös busszal közösen használt Nagykőrösi út / Határ út végállomási megállót. Ellenkező irányban a járat a Gyáli út–Napfény utca útvonalon halad, majd visszatér az alapútvonalára.
Megállóhely:
 • Új megállóhelyek:
  • Napfény utca
  • Nagykőrösi út / Határ út
  • Napfény utca
Üzemidő:
 • A 181-es autóbusz szombatonként 7:30 és 12:30 között meghosszabbított útvonalon közlekedik.
Követési idő:
 • A 181-es autóbusz szombaton délelőtt a meghosszabbított útvonalán 15 percenként közlekedik.

 

Bácskai János, Ferencváros polgármesterének kezdeményezésére járataink 2014 szeptemberétől a IX. kerületi József Attila-lakótelepen található Napfény utcai sportpálya melletti piacot is kiszolgálják. A piac nyitvatartási idejéhez igazodva szombatonként 7:30 és 12:30 között a 181-es autóbuszt meghosszabbított útvonalon, a Nagykőrösi út / Határ út végállomásig közlekedtetjük.

A 181-es autóbusz tehát szombatonként 7:30 és 12:30 között az Aszódi utcától indulva a Lobogó utca megállóhelyig megszokott útvonalán közlekedik, majd tovább a Napfény utcán halad, megáll a 999-es busz Napfény utca megállójában, innen pedig a Gyáli út–Határ út–Gyáli út útvonalon éri el az 54-es és az 55-ös busszal közösen használt Nagykőrösi út / Határ út végállomást. Az Aszódi utca felé a Gyáli út–Napfény utca útvonalon halad, megáll a benzinkútnál (Napfény utca), majd a Távíró utca megállóhelynél érkezik vissza az alapútvonalra.

A 181-es busz munkanapokon, szombaton délután és vasárnap egész nap változatlan útvonalon közlekedik.

Jelen társadalmi egyeztetés célja, hogy ügyfeleink elmondják véleményüket a járat fent bemutatott, eddig csak kísérleti jelleggel működő meghosszabbításáról, annak véglegesítéséről.

Szakmai indoklás
 • A Nagykőrösi út / Határ út csomópont elérésével átjárhatóságot teremtünk Kispest és Pesterzsébet felől a József Attila-lakótelep (így a piac) felé és fordítva, valamint kiszolgáljuk a szombat délelőtt üzemelő termelői piacot.
Várható eredmények:
 • A IX. kerületi József Attila-lakótelepen a Napfény utcai sportpálya melletti piacra ügyfeleink kényelmesen, gyorsan és a közösségi közlekedést igénybe véve juthatnak el.
 • A Nagykőrösi út / Határ út csomópont elérésével a csomópontot érintő többi járatra is átszállási lehetőséget biztosítunk.
Észrevételek beküldésének határideje: 2015. március 2.