Társadalmi egyeztetés (179-es autóbusz)

Társadalmi egyeztetés a 179-es autóbusz útvonalának módosításáról

Érintett térség: Csepel
   
Érintett járatok: 179
   
Bevezetés tervezett időpontja: 2017. tél

A tervezett közösségi közlekedési módosítás előzménye

A csepeli Szabadkikötő Magyarország egyik legnagyobb forgalmú kikötője és áruátrakó pontja, számos cég működik ott. A térség közösségi közlekedési kiszolgálását a 179-es autóbusz és a H7-es HÉV biztosítja. A 179-es autóbuszvonalon 2017. június közepe óta csak új, klimatizált, alacsonypadlós autóbuszok közlekednek.

A BKK a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. megkeresése alapján, velük együttműködve alakította ki a terület közösségi közlekedési kapcsolatának fejlesztési tervét, melynek célja a terület megközelíthetőségének javítása. Ehhez forgalomtechnikai módosítások szükségesek, melyek elkészülte után lehetőség nyílik a 179-es busz útvonalának megváltoztatására.

A tervezett változás

A tervezet szerint a 179-es autóbusz teljes üzemidőben Csepel, Szent Imre tér felé a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. területére behajtva, a Szikratávíró utcán át közlekedik és megáll az ott létesített új megállóban. Ezáltal a jelenleginél kényelmesebb és gyorsabb eljutást biztosít a Szabadkikötő belső részei felé igyekvők részére, miközben a járat további útvonala és megállási rendje nem módosul. A forgalomtechnikai kialakítás csak a Szent Imre tér felé közlekedő járatok részére teszi lehetővé az útvonal-módosítást, így a Közvágóhíd felé az útvonal nem változik.