Mi a véleményed a megújult Blaha Lujza térről?

Meghirdetett javaslat
Meghirdetett javaslat címeMi a véleményed a megújult Blaha Lujza térről?
Közzététel időpontja2023.05.15. 09:42
Véleményezés kezdete2023.05.15
Véleményezés vége
Lezárás dátuma

Budapest 2022. december 10-én visszakapta az újjászületett Blaha Lujza teret. Csaknem másfél évig tartott a tér rekonstrukciója, ami hatással volt a közelben vagy a környező kerületekben élők és dolgozók életére is. Számtalan fejlesztést és korszerűsítést követően a városlakók egy megújult, zöld és kényelmes Blaha Lujza teret vehettek birtokukba. Elkészült a harmadik új gyalogos-átkelőhely a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében, megújult a Somogyi Béla utca, valamint a közműhálózat és a közvilágítás is, új zöldfelületek jöttek létre, illetve két új MOL Bubi gyűjtőállomást is létesítettünk a tér két oldalán. Ha kíváncsi vagy a fejlesztés részleteire, látogass el ide, és olvass a jelentősebb eseményekről, nézd meg a képgalériát. 

 

a felújított Blaha Lujza tér madártávlatból

 

A Blaha Lujza tér átalakítása az utóbbi időszak egyik legfontosabb köztérmegújítási projektje, és több százezer ember mindennapjaira van hatással. Annak érdekében, hogy a jelenlegi és jövőbeni fejlesztéseink tervezésénél is a városlakók igényei legyenek a középpontban, szeretnénk felmérni, mit gondolnak a térhasználók a megújult Blaháról.

Mondd el, mi a véleményed a zöldfelületekről, az utcabútorokról, oszd meg velünk, mit szeretsz csinálni a téren. Ötleteljünk közösen, hogyan lehetne még élhetőbb Budapest egyik legfontosabb köztere!

Véleményedet elősorban az alábbi online kérdőíven keresztül várjuk, de az előre megadott időpontokban kérdezőbiztosaink személyesen is kikérik a téren járók véleményét.

 

 

A kérdőív kitöltése teljesen önkéntes és anonim. Az eredményeket a felmérés lezárása után ezen az oldalon is közzétesszük.

Köszönjük, hogy részt veszel a felmérésünkben!

Társadalmi egyeztetés

Adatvédelem

Általános információk

Az alábbi ismertető általános információkat tartalmaz, az egyes adatkezelési műveletek konkrét részletei az adott adatkezelési tájékoztatókban olvashatók pontosabban.

 

Mit kell tudnod a BKK adatkezeléséről?

Mindenkinek joga van a rá vonatkozó személyes adatok védelméhez, ennek megfelelően a természetes személyeknek joga van tudni, hogy ki, hol, mikor és milyen célra használja fel a személyes adatait. Ezt, illetve ennek feltételeit és jogszabályi követelményeit az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR), illetve a magyar jogszabályok közül, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény (Info tv.) írja elő. A BKK mint adatkezelő felelőssége, hogy saját adatkezelési tevékenységének részleteiről a GDPR és az Info tv. rendelkezéseire figyelemmel megfelelően és közérthetően tájékoztassa ügyfeleit, partnereit és munkavállalóit egyaránt.

A tájékoztató célja

Az a célunk, hogy pontos információt adjunk arról, hogyan kezeljük és védjük azokat a személyes adataidat, amelyeket ránk bíztál. Komolyan vesszük tehát adataid biztonságát, hiszen megtisztelsz bennünket bizalmaddal, amikor azokat ránk bízod. Tájékoztatóinkban megismerheted, hogyan használjuk személyes adataidat, illetve elmondjuk azt is, hogyan léphetsz kapcsolatba velünk, ha kérdésed lenne.

Milyen adatokat gyűjtünk és tárolunk?

Hogy milyen információkat gyűjtünk és kezelünk rólad, illetve, hogy ezeket az információkat hogyan gyűjtjük, és használjuk, az nagyban függ attól, hogy mely szolgáltatásainkat veszed igénybe. Emellett fontos szempont az is, hogyan léptél kapcsolatba velünk, még akkor is, ha egyébként nem vagy az ügyfelünk, vagy olyan adataidat kezeljük, amelyeket harmadik féltől kaptunk meg az engedélyed alapján.

Személyes adatokat kezelünk veled kapcsolatban például, amikor

 • szolgáltatást vagy (mobil)jegyet vásárolsz tőlünk, azért, hogy megfelelő szolgáltatást tudjunk neked nyújtani,
 • valamilyen szerződést kötsz a BKK-val, és ennek a szerződésnek a teljesítéséhez szükséges,
 • feliratkozol a hírlevelünkre, és azok vagy más ajánlatunk közvetlen megkeresés módszerével történő megküldéséhez szükséges,
 • kapcsolatba lépsz velünk (például telefonon vagy e-mailen) és a kapcsolattartáshoz használjuk az általad megadott elérhetőségi adataid,  
 • panasszal élsz felénk, és a panaszkezelési folyamathoz szükséges kezelnünk az adataidat,
 • pótdíjat hajtunk be, a pótdíj-rendezési folyamat során,  
 • a jegy -és bérletautomaták kamerái képet rögzítenek rólad, mert az emberi élet, testi épség, személyi szabadság védelme, az üzleti titok védelme, valamint személy-, és vagyonvédelmi célokból ezek az eszközök folyamatos képfelvételt rögzítenek,
 • állásra jelentkezel a BKK-hoz, a toborzási, kiválasztási folyamat során.

Személyes adataidat az alábbi jogalapok valamelyike alapján kezeljük

 • Hozzájárulásod alapján

Ide azok az esetek tartoznak, amikor nem jogszabályi felhatalmazás vagy kötelezettség alapján kezeljük az adataidat, hanem a jóváhagyásoddal. Az adatok kezelésére vonatkozó hozzájárulásodat természetesen bármikor visszavonhatod.

 • A szerződéskötéshez, vagy annak teljesítéséhez kapcsolódóan

Hogy szerződést tudjunk kötni veled, ahhoz ellenőriznünk kell a személyes adataidat. Ráadásul vannak olyan ajánlataink, amelyeket csak speciális feltételekkel tudsz igénybe venni. Ilyen esetekben mindig ellenőriznünk kell a szerződéskötéshez, illetve az abban vállaltak teljesítéséhez szükséges adatokat.

 • Jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében

Az adózással, könyveléssel kapcsolatos kötelezettségeink elvégzéséhez is szükségesek lehetnek a személyes adataid (pl. szolgáltatás igénybevételével összefüggő számla kiállításakor). Ezeket az információkat is mindig szigorú belső szabályok szerint kezeljük.

 • Közérdekű feladat végrehajtásához szükséges

Az erről szóló jogszabályi rendelkezések értelmében a BKK tevékenysége (a szolgáltatásellenőrzés, és az integrált ügyfélszolgálati tevékenység) közfeladatnak minősül. Így a BKK által nyújtott közszolgáltatáshoz kapcsolódóan a járműveken készülő kamerafelvételek felhasználása, a BKK szolgáltatás-ellenőrzésének, illetve integrált ügyfélszolgálati feladatainak – azaz közfeladatoknak - a végrehajtásához szükséges.

 • A BKK jogos érdekében

Vannak olyan esetek, amikor a személyes adataid kezelése a BKK jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Fontos: ilyenkor kiemelten figyelmet fordítunk arra, hogy a BKK érdekei ne élvezzenek elsőbbséget a te – személyes adataid védelmét szükségessé tévő – érdekeiddel, alapvető jogaiddal szemben.

Meddig tároljuk az adataidat?

Személyes adataidat kizárólag a fenti célok megvalósítására és addig kezeljük, amíg

 • arra jogszabályi kötelezettségünk vagy felhatalmazásunk van,
 • a BKK-val kötött szerződésed teljesítése érdekében indokolt,
 • arra felhatalmazást adtál nekünk,
 • ameddig azok az adatkezelési cél teljesítéséhez feltétlenül szükségesek.

Hogyan biztosítjuk adataid védelmét?

A BKK a személyes adatokat biztonságos szervertermekben tárolja, ahol megfelelő biztonsági intézkedésekkel gondoskodnak arról, hogy ezek az információk védve legyenek. Adatvédelemmel és adatbiztonsággal foglalkozó munkatársaink folyamatosan felülvizsgálják információbiztonságra vonatkozó eljárásainkat annak érdekében, hogy teljesen védve legyenek a személyes adataid.

Az ellenőrzési körünkön kívül eső jogosulatlan hozzáférésért vagy adatvesztésért nem tudunk felelősséget vállalni. Ha a BKK oldaláról egy harmadik fél weboldala is elérhető, az ott megjelenő tartalmakért sem tudunk felelősséget vállalni. Ugyanakkor felelősek vagyunk azért, hogy megvédjük a ránk bízott személyes adataidat, illetve, hogy azokat soha ne osszuk meg olyanokkal, akik arra nem jogosultak.

Személyes adataid BKK általi kezelésével kapcsolatos jogaid

 • Helyesbítéshez való jog: általunk kezelt adataid pontosítását, frissítését kérheted. Írásban: a 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 19-21. címen, e-mailben: a bkkbkk.hu, vagy az adatvedelembkk.hu e-mail-címen, valamint a BKK személyes ügyfélközpontjaiban szóban, személyazonosítást követően jegyzőkönyv felvételével.
 • Hozzáféréshez való jog: A BKK-nál tárolt személyes adataidról másolatot kérhetsz.
 • Adathordozhatósághoz való jog: Bizonyos esetekben elkérheted a nálunk tárolt személyes adataidat számítógépeken használható adathordozón.
 • Tiltakozáshoz való jog: Ha azt saját helyzeted indokolja, akkor tiltakozást nyújthatsz be hozzánk személyes adataid kezelése ellen.
 • Adatkezelés korlátozásához való jog: Ha az általunk kezelt adataidban, ezt érintő folyamatunkban hibát találsz, vagy úgy gondolod, hogy nem vagyunk jogosultak az adataid kezelésére, vedd fel velünk a kapcsolatot!
 • Törléshez való jog: Bizonyos esetekben kérheted, hogy töröljük a személyes adataidat.

Adatkezeléssel kapcsolatos panaszok

Személyes adataid kezelésére vonatkozó panaszodat az alábbi fórumokon terjesztheted elő:

 • a BKK-nál (adatvédelmi tisztviselőnket az adatvedelembkk.hu elektronikus címen, illetve 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19-21. postai címre küldött levélben érheted el);
 • a bíróságon, vagy
 • a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH).

 

A BKK Zrt. személyes adatkezelési és adatvédelmi szabályzata

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓK 

A legtipikusabb adatkezelési műveleteinkre, tevékenységeinkre vonatkozó egyes adatkezelési tájékoztatóinkat alábbi linkekre kattintva éred el:

Letölthető dokumentumok

Agóra lakossági fórumpdf • 205.88 kb • 2023.05.19. 15:45

Az online bejelentő felülethez kapcsolódó adatkezelési tájékoztatópdf • 214.64 kb • 2023.04.03. 12:52

BPGO_Adatkezelési tájékoztatópdf • 297.76 kb • 2022.12.12. 11:00

1_sz_melléklet_személyes adatok kezelésepdf • 216.32 kb • 2022.12.07. 19:42

Adatkezelési tájékoztató pótdíjazottak részérepdf • 369.7 kb • 2022.11.29. 12:35

MOL Bubi Rendszer adatkezelési tájékoztatójapdf • 149.74 kb • 2020.09.26. 09:19

A Mobiljegyhez kapcsolódó Adatkezelési Tájékoztatópdf • 1017.41 kb • 2020.09.26. 09:19

Kérelem, bejelentés, közérdekű adatigényléspdf • 157.32 kb • 2022.02.18. 12:24

Tájékoztató parkolási pótdíjakrólpdf • 267.7 kb • 2022.04.01. 11:43

Adatkezelési tájékoztató a BudapestGO applikációra vonatkozó visszajelzések gyűjtése és értékelése piackutatáshozpdf • 217.38 kb • 2022.04.08. 11:40

Kapcsolattartói adatkezelési tájékoztatópdf • 204.92 kb • 2022.05.05. 16:21

Adatkezelési Tájékoztató nyereményjátékpdf • 244.01 kb • 2022.06.17. 14:22

A BKK Zrt. általános adatkezelési tájékoztatója 2021.május 5-től pdf • 266.49 kb • 2021.05.05. 18:54

A BKK Zrt. adatvédelmi tájékoztatója állásajánlatokra pályázók részérepdf • 542.17 kb • 2021.03.18. 12:35

MOL Bubi Kompenzáció_adatkezelési tájékoztatópdf • 202.41 kb • 2021.03.08. 13:11

Testkamera_adatkezelési tájékoztatópdf • 544.85 kb • 2021.02.25. 09:50

Tájékoztató a sütikrőlpdf • 631.9 kb • 2020.11.18. 12:12