Előzetes egyeztetés a Lánchíd lezárásának idejére tervezett ideiglenes forgalmi rendről

Meghirdetett javaslat címe Előzetes egyeztetés a Lánchíd lezárásának idejére tervezett ideiglenes forgalmi rendről
Véleményezés kezdete 2021. április 29.
Véleményezés vége 2021. május 13.
Ide várjuk a véleményedet lanchidegyeztetesbkk.hu
Az egyeztetés eredménye IDE kattintva elérhető!


A tervezett közösségi közlekedési módosítások előzménye

2021. június 16-tól a Széchenyi lánchíd felújítása új szakaszához érkezik, a hidat teljes szélességében lezárják, a közösségi közlekedési járművek sem hajthatnak át rajta. Ehhez kapcsolódóan a BKK egyeztetésre bocsátja a Lánchíd felújítása alatt bevezetendő forgalmi rendet.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy ez az egyeztetés jogilag nem minősül Társadalmi Egyeztetésnek, erre vonatkozó kötelessége nincs a BKK-nak. Azonban a társaság fontosnak tartja a fővárosban közlekedők véleményét, ezért mindenképp számít az építő jellegű észrevételekre!

 

Érintett vonalak és a tervezett változások

 • Változik a 16-os autóbusz útvonala,
 • A 105-ös autóbusz az Erzsébet hídon közlekedik,
 • Változik a 178-as autóbusz útvonala,
 • Új 110E autóbuszjárat indul a gyorsabb belvárosi elérés érdekében,
 • Az 916-os és 990-es éjszakai járatok az Erzsébet hídon keresztül közlekednek.

A tervezett változások részletesen

A BKK a megbízható közlekedés érdekében és a városi kapcsolatok megtartása érdekében az alábbi forgalmi rend bevezetését tervezi:

 • A 16A járat sűrített menetrenddel biztosítja a budai Vár elérését a Dísz tér és a Széll Kálmán tér (M2-es metró) között. A 16-os busz a Széll Kálmán tér–budai Vár–Clark Ádám tér rövidített útvonalon közlekedik.

A budai Vár térségének közlekedése a Lánchíd lezárása idején

 • A 105-ös busz az Erzsébet hídon át közlekedik, érintve a Clark Ádám teret és a Széchenyi István teret is. Pesten északi irányban a Jane Haining rakparton, déli irányban – a 15-115-ös autóbuszok vonalán – az Apáczai Csere János utcán keresztül közlekedik.
 • A Lánchíd lezárása idején a XII. kerületből a Hegyalja út–Erzsébet híd szerepe felértékelődik a belváros irányába, ezért új járat indul 110E jelzéssel az Apor Vilmos tértől a Bosnyák térig, így Németvölgy térségéből – a Hegyalja úton és az Erzsébet hídon át – könnyen elérhető lesz a Rákóczi út–Thököly út környéke. Az új autóbuszjárat (a 110E) a budai szakaszon a 110-es busz, Pesten a 8E megállási rendje szerint közlekedik.
 • Németvölgy térségéből még az 59-es villamos kínál alternatív eljutási lehetőséget a Belváros felé Széll Kálmán téri átszállással az M2-es metróra, valamint a 4-es és a 6-os villamosra.
 • Segítve a Belváros elérését, a 178-as autóbusz Pesten a 105-ös busz vonalán, egészen a Gyöngyösi utcáig közlekedik, ezzel bővítve a Naphegy közvetlen kapcsolatait. Az új 110E, a 8E, a 108E, a 110-es, a 112-es és az 5-ös busz továbbra is biztosítja a Rákóczi úti kapcsolatot a Naphegy és a Krisztinaváros térségéből. A Vérmező környékéről az 56-os és az 56A villamosokkal érhető el a Széll Kálmán tér, ahonnan az M2-es metróval, a 4-es és a 6-os villamossal érhetők el a főbb belvárosi célpontok.

A 105-ös és a 78-as busz közlekedése a Lánchíd lezárása idején

Alternatív közösségi közlekedési irányok a Bel-Buda és a Belváros között a Lánchíd lezárása idején

 

 • Az 916-os és 990-es éjszakai járatok az Erzsébet hídon keresztül közlekednek, nem érintik a Deák Ferenc teret és a Széchenyi István teret.

Éjszakai közlekedést érintő változások a Lánchíd környékén

A fenti javaslattal kapcsolatban a BKK 2021. május 13-ig várja a közlekedők észrevételeit a [email protected] e-mail-címre. Észrevételedet kizárólag akkor küldd el, ha elfogadod az adatkezelési tájékoztatónkban foglaltakat!

Letölthető dokumentumok (1)

Lánchíd egyeztetés - lezáró dokumentum pdf • 234.92 kb • 2021.06.08. 16:03