Megújult a Határ úti metróállomás környéke

A Határ úti metórállomás és környéke felújításának köszönhetően megszépült a csomópont. A 2019-re elkészült rekonstrukció eredményeként az autóbusz-végállomás átépült, a gyalogosok több területet használhatnak, a metróállomásnál parkosított, díszmedencés rendezett teret alakítottak ki. A busz- és villamos-végállomás akadálymentesített térkő burkolatot kapott.

A Ferde utca átépítésével növekedett a gyalogosok által használható terület, a korábbinál több hely jut a buszmegállókban várakozóknak. Ennek érdekében lebontották a szálloda előtti betonfalat. Teljesen átépült a buszvégállomás is.

A rekonstrukcióval a korábban kaotikus, a pavilonok labirintusaként leírható közterület helyett szellős, áttekinthető teret alakítottak ki, az összes bódét elbontották. A tér új, kiváló minőségű térkő burkolatot kapott, zöldfelületet alakítottak ki, a bevásárlóközpont felőli saroknál díszmedencét építettek.

Az Üllői út mentén és a környezetében több helyen magas sövényeket, máshol a levelükkel és virágaikkal díszítő talajtakaró cserjéket, díszfüvet és évelő virágokat ültettek. Az Üllői út mentén fasort telepítettek olyan fajtákból, amelyek jól tűrik a városi környezetet.

Az autóbusz-végállomás peronszegélyét megmagasították, hogy könnyebb legyen felszállni a járművekre, illetve lelépni róluk. A buszfordulóval közrezárt zöldfelületet is újraparkosították, és padokkal szegélyezett, közvilágítással ellátott sétányt vezettek át rajta. A buszvégállomás környezetében található gyalogos-átkelőhelyeket lesüllyesztett szegélyekkel, taktilis burkolati elemekkel akadálymentesítették.

A 42-es, az 52-es, illetve az 50-es villamos végállomásánál a peronok díszkő burkolatot kaptak, a megállókban utasváró épült, az ügyfelek a FUTÁR utastájékoztató berendezései segítségével tájékozódhatnak az aktuális forgalmi információkról. A fel- és leszállást magasított peronszegélyek teszik könnyebbé, a biztonságot színezett burkolóelemek segítik. Az 50-es villamos peronjához csatlakozó gyalogos-aluljáró előtti területet is a peronéhoz hasonló díszkő burkolat borítja. A vakokat és gyengénlátókat a járművek első és utolsó ajtaja vonalában vezetősáv, valamint biztonságos közlekedőzóna segíti. A peronok akadálymentes megközelítése érdekében rámpák épültek.

Bízunk abban, hogy a megújult tér a környéken lakók és az arra közlekedők kényelmére és örömére szolgál.