Családbarát szolgáltatások

A főváros csaknem összes vonalán alacsony padlós járművekkel utazhatnak a családok, ehhez pedig az apukák, az anyukák, vagy a nagyszülők kedvezményes bérletet is igényelhetnek. Ügyfélközpontjainkban nem kell sokat várnod, ugyanis ha kisgyermekeddel érkezel, te vagy az első, akit kiszolgálunk.

 

Kedvezményes kisgyermekes bérlet, kevesebb sorban állás

Válts egy hónapra szóló kisgyermekes bérletet a felnőttbérlet harmadáért, 3450 forintért, és bejárhatjátok egész Budapestet. A kedvezményes bérletet csak érvényes kisgyerekes bérletigazolvánnyal együtt használhatod. Ennek igényléséhez be kell mutatnod a budapesti lakcímedet igazoló kártyát, illetve hozz magaddal egy igazolást, hogy gyermekgondozási segélyben (gyes), gyermeknevelési támogatásban (gyet), gyermekgondozási díjban (gyed) vagy csecsemőgondozási díjban részesülsz. A kisgyerekes bérlet tetszőleges kezdőnappal váltható.

A BKK Ügyfélszolgálatán kismamaként vagy nagyszülőként nem kell hosszasan sorban állni. Érkezés után a sorszámhúzó készülék megfelelő menüpontjának kiválasztásával jelezheted, hogy jogosult vagy a családbarát szolgáltatásra. A rendszer azonnal előresorol, lerövidítve a várakozás idejét.

 

Akadálymentes megállók és alacsony padlós járművek

A fővárosban a közösségi közlekedési járművek nagy részén és szinte minden vonalon alacsony padlós járművekkel utazhattok, így babakocsival kényelmesebben, biztonságosabban lehet közlekedni. A forgalmasabb vonalakon, a 4-es és a 6-os villamos, az 1-es vagy a 3-as villamos vonalán a Combinók, illetve a folyamatosan forgalomba álló új CAF villamosok akadálymentesek. Az autóbuszok több mint háromnegyede már alacsony padlós, de a régi trolibuszok cseréje is folyamatos: legutóbb 10 szóló, illetve 11 új csuklós Solaris-Škoda típusú járművel bővült a budapesti trolibuszflotta.

A fővárosi közösségi közlekedési hálózat fejlesztésével a megállók is megújulnak, az átalakításokkal pedig akadálymentesen szállhattok fel a villamosra, a troli-, illetve az autóbuszra is. Az M4 metró teljesen akadálymentes, minden állomáson lift segíti a közlekedést. A teljes felújítás alatt álló M3 metró forgalmasabb állomásait is felvonókkal kiegészítve építik át a zökkenőmentes utazás érdekében.