A Stromfeld Aurél úti körforgalom felújítása

Augusztus 26-án befejeződött a Stromfeld Aurél út–Németvölgyi út–Pagony utca találkozásánál lévő ötágú jelzőlámpás kereszteződés egy forgalmi sávos csomóponttá alakítása.

1. ábra: megvalósuló körforgalom

A március 16-án elkezdett építési munkák nem érintették a körforgalomba érkező útvonalak forgalmi rendjét, azaz a Stromfeld Aurél út és a Németvölgyi út kétirányú, a Pagony utca pedig a körforgalom felé egyirányú maradt.

A körforgalom 14 méter átmérőjű terület, amelynek közepén zöldfelületet, szélén kiskockakő burkolatú vezetősávot alakítottak ki. A középső kört 15 centiméter magas kiemelt szegély választja el az úgynevezett járható gyűrűtől, amelyet 3,5 méter szélességben nagykockakővel burkoltak, a mellette futó körpálya aszfaltburkolata 4 méter széles. A körforgalomba lépő és az abból kilépő járműveket csomóponti terelőszigetek választják el.

A csomóponttal új zöldfelületek jöttek létre, melyeket öntözőrendszer segítségével locsolnak; a kör közepén található dísznövények egyedi megvilágítást kaptak. Az átalakítással egyidőben átépültek a kapubehajtók és a járdák, amelyek a zöldövezeti lakókörnyezetbe illő nemes zúzalék felületű térkő burkolatot kaptak.