Közlekedési fejlesztések a Nagy Lajos király útja térségében

Meghirdetett javaslat
Meghirdetett javaslat címeKözlekedési fejlesztések a Nagy Lajos király útja térségében
Közzététel időpontja2018.06.20. 18:10
Véleményezés kezdete2018.06.20
Véleményezés vége2018.07.04

Előzmények

A BKK a korábbi években folyamatosan fejlesztette az észak-pesti térség közösségi közlekedését. Számos vonalon álltak forgalomba új, akadálymentes, légkondicionált járművek, továbbá bővült a Csömöri út gyorsjárati kiszolgálása is. A BKK az alábbi lakossági igények mentén tervezi folytatni az észak-pesti térséget érintő szolgáltatásfejlesztési lépéseket:

  • az Erzsébet királyné útja északi szakasza felől hétvégi napokon bevásárlási céllal utazási igény jelentkezik a kerület központjában található Bosnyák téri piac felé;
  • igényként fogalmazódott meg, hogy a Szőnyi út térségében a 32-es buszjárat bővebb szolgáltatást kínáljon.

A fentieknek megfelelően – Zugló önkormányzatával egyeztetve – a BKK bővíteni tervezi a kerület északnyugati térségének közlekedési kapcsolatait.

Tervezett változások a térség közlekedésében

Az utazási igényeket áttekintve a BKK az alábbi változtatásokat tervezi, amelyekkel kapcsolatban várja az utasok észrevételeit.

  • A Bosnyák téri piac könnyebb elérhetősége érdekében – a helyi utazási igényeket kiszolgálva – a 62A jelű villamos a piac nyitvatartásához igazodva szombati napokon is közlekedik. Ezzel egyidejűleg a Nagy Lajos király útján haladó villamosok menetrendje is módosul, melynek eredményeként a térség járatainak összehangolásával egyenletes közlekedés alakítható ki.
  • A Szőnyi út térségének jobb kiszolgálása érdekében a 32-es autóbusz minden időszakban módosított útvonalon, az Ógyalla köz–Szőnyi út érintésével közlekedik az Árpád híd M felé, kiszolgálva a Szőnyi út és a Teleki Blanka utca megállót. Az Örs vezér tere M+H felé a buszok továbbra is változatlan útvonalon közlekednek.

Letölthető dokumentumok(1)

32_te_lezaropdf229.27 kb2021.03.19. 12:51