Társadalmi egyeztetés: az M3-as metró felújítása utáni közlekedési hálózatról: Káposztásmegyer

Meghirdetett javaslat
Eredmény
Meghirdetett javaslat címeTársadalmi egyeztetés: az M3-as metró felújítása utáni közlekedési hálózatról: Káposztásmegyer
Közzététel időpontja2022.12.22. 14:55
Véleményezés kezdete2022.12.22
Véleményezés vége2023.01.08

Miért javítanánk Káposztásmegyer kiszolgálását?

A Káposztásmegyert kiszolgáló 122-es autóbusz jelenleg csak munkanapokon a csúcsidőszakokban közlekedik. A BKK javítaná a térség utazási lehetőségeit, hogy erősítse a felújított metróvonalra ráhordó 122-es busz gyorsjárati szerepét, egyúttal útvonalát is egyszerűsítse.

 

A BKK által javasolt változások

A BKK az Észak-Budapesten belüli és a városi kapcsolatok bővítése érdekében a térségben utazók észrevételei alapján az alábbiak szerint fejlesztené Káposztásmegyer közlekedési kapcsolatat:

  • A 122-es  autóbusz hétköznap teljes üzemidőben, hajnaltól késő estig folyamatosan közlekedne.
  • A 122-es járat útvonala egyszerűsödne: Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak felé is az újpesti irányú útvonalán, a Megyeri út–Külső Szilágyi út útvonalon közlekedne a jelenlegi, Homoktövis utca felé vezető útvonal helyett. Az útvonal-módosítással a sűrűbben lakott Külső Szilágyi út könnyebben és gyorsabban megközelíthetővé válna, és javulna a 14-es villamossal való kapcsolat.  A Homoktövis utca térségét a 30-as busz a továbbiakban is kiszolgálnák Újpest felől.
  • Az autóbuszok a jövőben 122E gyorsjárati számjelzéssel közlekednének Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak és Újpest-városkapu M között. Az új 122E jelzésű autóbusz a jövőben a csak a Megyeri út és a Külső Szilágyi út mentén található megállóhelyeket érintené, a Váci úton található, kisebb forgalmú Tímár utca és Újpest, Árpád út hajóállomás megállóhelyen nem állna meg.
  • A 122E járat bővebb üzemidejéhez kapcsolódóan a 30-as és 30A busz az utazási igényekhez igazodva bizonyos időszakokban módosított követési idővel közlekedne. A 30-as busz hétköznap csúcsidőben egységesen 15, csúcsidőn kívül a 122E járat üzemidejében 30 percenként közlekedne. A 30A járat ehhez igazodva sűrűbben indulna úgy, hogy a közös szakaszon ne változzon a járatok sűrűsége.

 

a káposztásmegyeri hálózati változások áttekintő térképe
a térkép koppintás után nagyobb méretben is megtekinthető

 

A javasolt változások bevezetése

A változások bevezetésének tervezett időpontja – az M3-as metróvonal megnyitásához kapcsolódóan – : 2023 márciusa.

Kérjük, hogy segítsd a munkánkat a kédőív kitöltésével. A beérkezett véleményeket, hozzászólásokat figyelembe vesszük a javaslat véglegesítésekor. A javaslattal kapcsolatban 2023. január 8-ig várjuk az észrevételeidet.