Társadalmi egyeztetés a Békásmegyer nyugati részét érintő közösségi közlekedési módosításokról

Meghirdetett javaslat
Meghirdetett javaslat címeTársadalmi egyeztetés a Békásmegyer nyugati részét érintő közösségi közlekedési módosításokról
Közzététel időpontja2020.08.26. 14:53
Véleményezés kezdete2020.08.26
Véleményezés vége2020.09.10

A tervezett közösségi közlekedési módosítások előzménye

Békásmegyer nyugati részét jelenleg négy autóbuszjárat szolgálja ki. Békásmegyer-Ófalut és a lakótelepet a 143-as autóbusz Pince köz betéréssel körjáratként, a 186-os autóbusz Donát utca térségét kiszolgálva, valamint a 243-as autóbusz a két járat helyett, útvonalukat teljesen lefedve, körjáratként, hajnalban és késő este közlekedik. Az Óbudai Rendelőintézet és Békásmegyer H között a 160-as autóbusz közlekedik a lakótelep déli részét érintve.
A térség autóbuszjáratainak közlekedését kedvezőtlenül befolyásolja a pünkösdfürdői HÉV-átjárónál kialakuló, északi irányú torlódás. Ezen az útirányon közlekedő 160-as autóbusz nem érinti továbbá a lakótelep északi részét, így nem biztosít megfelelő kapcsolatot a térségben élők számára Óbuda és Békásmegyer HÉV-állomás felé.

Tervezett közlekedési változások

A BKK a kerületen belüli kapcsolatok bővítése és a kiszámíthatóbb közlekedés érdekében, a kedvező tapasztalat és támogató utasészrevételek alapján a Szentendrei út felújítása alatt már alkalmazott forgalmi rend bevezetését tervezi:

• A 143-as és a 186-os autóbusz helyett egész nap a jelenleg csak kora reggel és késő este közlekedő 243-as autóbusz jár és a megbízhatóbb közlekedés érdekében a mai útvonalához képest ellenkező irányban éri el Békásmegyer hévállomást.
• A 160-as autóbusz a Békásmegyeri lakótelepet bővebben feltárva a Dózsa György utca – Ezüsthegy utca – Táncsics Mihály utca (ellenkező irányban Pusztadombi utca – Égető utca) – Ország út útvonalon közlekedik, ezáltal a teljes lakótelep számára biztosítja Óbuda, továbbá Békásmegyeren a H5-ös HÉV elérését.
• A Pusztadombi út térségének kétirányú kiszolgálásának érdekében az autóbuszok déli irányban megállnak a Táncsics Mihály utca / Doboz utca kereszteződésnél.
• A tervezet szerint a Donát utca térsége
      A) 243-as autóbusszal, vagy
      B) 160-as autóbusszal érhető el, amellyel kapcsolatban külön is várjuk véleményét.

2020. augusztus 26.

A verzió: Donát utca megállót a 243-as autóbusszal lehet elérni

Az A-verzió térképe: a Donát utca megállót a 243-as autóbusszal lehet elérni

B verzió: Donát utca megállót a 160-as autóbusszal lehet elérni

A B-verzió térképe: a Donát utca megállót a 160-as autóbusszal lehet elérni

 

Letölthető dokumentumok(1)

bekasmegyer_te_lezaro_v02_20201002pdf767.29 kb2021.03.19. 12:31