Társadalmi egyeztetés Budapest közlekedésbiztonságáról

Meghirdetett javaslat
Eredmény
Meghirdetett javaslat címeTársadalmi egyeztetés Budapest közlekedésbiztonságáról
Közzététel időpontja2022.12.06. 14:01
Véleményezés kezdete2022.12.07
Véleményezés vége2023.01.06

Az elmúlt 10 évben közel 500 honfitársunk halt meg Budapesten a közutakon. Az áldozatok több mint fele a legvédtelenebb – a gyalog vagy kerékpárral – közlekedők közül került ki. Ezek a sajnálatos esetek szinte teljes egészében megelőzhetők lennének szabálykövető, körültekintő és előzékeny közlekedési magatartással, korszerű járműparkkal, közterületeink, utazási szokásaink átalakításával. A közúti veszélycsökkentés érdekében a Budapesti Közlekedési Központ online társadalmi egyezetetést indít a főváros közlekedésbiztonságáról. A kérdőíven keresztül 2022. december 7. és 2023. január 6. között várjuk a véleményeket.

 

Kitöltöm a kérdőívet

 

 

A BKK folyamatosan elemzi a közlekedésbiztonság helyzetét a fővárosban, ez alapján rengeteg teendő áll előttünk. 2019-ben közel 3000 személyi sérülés, ebből 893 súlyos személyi sérülés, valamint 43 haláleset történt Budapest útjain. A balesetek leggyakoribb áldozatai és egyben legritkább esetben okozói a legvédtelenebb úthasználók, vagyis a gyalog vagy kerékpárral közlekedők.

A BKK a három fő problématerület – emberi viselkedés, közúthálózat, járművek – megoldására olyan intézkedéseket javasol, amelyek segítenek, hogy a bekövetkező sérülések enyhébbek, a halálesetek pedig elkerülhetők legyenek. A szemléletformálás és a szabályok betartatása mellett olyan úthálózatra van szükség, ahol az utak kialakítása közvetíti a megfelelő közlekedési magatartást, például a maximálisan megengedett sebesség betartását.

Kérjük, hogy segítsd munkánkat kérdőívünk kitöltésével. A kérdőívben megismerheted azokat az eszközöket, amelyek használatával elérhetjük, hogy senki se haljon meg a közlekedés közben Budapesten. A térképek segítségével pedig jelezheted az általad észlelt problémákat, veszélyeket, de azokat az utakat is, ahol már biztonságosnak tartod a közlekedési rendet, vagy ahol javasolnád, hogy emberközpontúbb környezet jöjjön létre.

A kérdőívet 2023. január 6-ig tudod kitölteni. Köszönjük, hogy segíted a munkánkat!

 

Kitöltöm a kérdőívet

 

 

Letölthető dokumentumok(1)

A BKK közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kérdőívének eredményei - elemzéspdf922.16 kb2023.03.06. 15:59