Hol legyenek új MOL Bubi gyűjtőállomások a fővárosban? Bővítjük a szolgáltatási területet, a te véleményed is számít!

Meghirdetett javaslat
Eredmény
Meghirdetett javaslat címeHol legyenek új MOL Bubi gyűjtőállomások a fővárosban? Bővítjük a szolgáltatási területet, a te véleményed is számít!
Közzététel időpontja2022.05.19. 10:06
Véleményezés kezdete2022.05.20
Véleményezés vége2022.06.03

Rendszeresen kapunk visszajelzést tőletek azzal kapcsolatban, hogy hol szeretnétek még több gyűjtőállomást látni a fővárosban. Szeretnénk a meglévő szolgáltatási területet tovább bővíteni, és elérkeztünk a tervezési fázishoz. Oszd meg velünk egy kérdőív kitöltésével, hogy a város mely pontjairól hiányolod leginkább a közbringa-szolgáltatást.

Kitöltöm a kérdőívet

 

 

MOL Bubi állomáson egy hölgy visszateszi a kerékpárját

 

Miért és hogyan bővítjük a MOL Bubi szolgáltatási területét?

  • Célunk, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, így a legforgalmasabb területeken telepítünk gyűjtőállomásokat.
  • Bízunk benne, hogy a bővítést követően még többen élnek rendszeresen a közösségi kerékpározás lehetőségével, így még többen színesíthetitek Bubival a várost!
  • A hagyományos közösségi közlekedés könnyen kombinálható MOL Bubival, és ezt a lehetőséget még több budapestinek elérhetővé tennénk.
  • Adataink alapján jellemzően rövid, kiegészítő utazásokra használjátok a MOL Bubit, ezért célszerű, hogy a kibővített szolgáltatási területen is megfelelő sűrűségben legyenek gyűjtőállomások.

 

A Bubi szolgáltatási területének tervezésekor számos szempontot veszünk figyelembe. A közbringarendszerek olyan városi területeken működnek hatékonyan, ahol

  • sok utazás történik,
  • a nap 24 órájában több irányban történnek utazások, nemcsak reggel és este
  • jó kerékpárral közlekedni (minél több kerékpárosbarát utca, kerékpársáv, kerékpárút és természetesen viszonylag sík terep)
  • jelentős, legfeljebb egy-két kilométeres kerékpározással könnyen megközelíthető közösségi közlekedési átszállópontok találhatók,
  • az új területek közvetlenül kapcsolódnak a meglévő szolgáltatási területhez, így számos célpont elérhető az új gyűjtőállomásokról.

A MOL Bubi kiterjesztésének lehetséges célterületei

A BKK szakértői megvizsgálták, mely városrészeken érdemes a következő egy-két évben új gyűjtőállomásokat kialakítani, hogy a lehető legtöbb embernek biztosíthassunk könnyen elérhető, gyors, kényelmes és egészséges közlekedési lehetőséget. A fenti tervezési szempontok mellett azt is figyelembe vesszük, hogy azokon a területeken valósuljanak meg a leghamarabb a fejlesztések, ahol nagy lakossági igényt és támogatást tapasztalunk. Ahhoz, hogy az új területen bővíthessük szolgáltatásunkat, a kerületi önkormányzatok támogatása szükséges. Ebben nagy szerepet vállalnak azok a városlakók, akik a kérdőívben jelzik, szeretnének Bubit a lakóhelyük vagy úticéljaik közelében!

Kérjük, a fentebbi szempontok figyelembevételével oszd meg velünk, hol szeretnél még MOL Bubi gyűjtőállomásokat látni.

Kitöltöm a kérdőívet