Hosszabb útvonalon jár a 75-ös troli

Budapest, 2024. augusztus 16. – Fejlődik a budapesti trolihálózat: a 75-ös troli hosszabb útvonalon, a Jászai Mari tér és Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedik augusztus 17-től, szombattól, érintve a járat eddig megszokott megállóit. A vonal meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben zajlik: a következő hónapokban több számításba vehető útvonalon is közlekednek a járművek. A szakemberek mellett pedig az ügyfelek is kifejthetik a véleményüket a tesztidőszakkal párhuzamosan futó társadalmi egyeztetés keretében. Ezzel egy időben betétjárat is indul: a 75A jelzésű trolibuszok a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér között közlekednek.

 

75-ös trolibusz.

(Fotó: Képszerkesztőség/Tuba Zoltán)

 

Kényelmes eljutást biztosító, környezetbarát kapcsolat jön létre Kőbánya központja és a főváros belső területei között: augusztus 17-től, szombattól hosszabb útvonalon, a Jászai Mari tér és Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedik a 75-ös trolibusz. A járművek a Puskás Ferenc Stadion és a kőbányai végállomás közötti szakaszon részben önjáró üzemmódban, akkumulátoros hajtással közlekednek.

A 75-ös trolibusz meghosszabbításával egy időben új betétjárat is indul: a 75A jelzésű trolik a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér között közlekednek. A járatok menetrendje a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban is elérhető.

 

Egyeztetés indul a végleges útvonalról

A 75-ös trolibusz vonalának meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben zajlik: az utasok és a szakemberek „éles” üzemben több útvonalat is összehasonlíthatnak majd. A tesztüzem első ütemében, augusztus 17-től a trolik a Pongrácz úton, a Kőrösi Csoma Sándor úton és az Állomás utcán keresztül érik el Kőbánya alsó vasútállomást. A társaság ügyfelei a tesztüzem kezdetétől kifejthetik véleményüket a trolibuszok közlekedéséről a BKK oldalán, ezen a linken.

 

75-ös troli térképen.

 

A tesztidőszak ideje alatt a Kőbányáig meghosszabbított útvonalú 75-ös trolibuszok pluszkapacitásként közlekednek a Puskás Ferenc Stadion és Kőbánya központja között. A végleges útvonalat, menetrendet és a kapcsolódó részletkérdéseket az üzemeltetési tapasztalatok és a lakossági visszajelzések figyelembevételével az év második felében a BKK szakemberei alakítják ki.

 

75-ös troli.

(Fotó: Képszerkesztőség/Tuba Zoltán)

 

A 75-ös troli útvonalának meghosszabbításáról további információk a BKK oldalán érhetők el.