Változik az 223M és a 254M buszok számozása március 6-án

Budapest, 2023. március 1. – Két járat számozása is megváltozik március 6-án, hétfőn: a 223M autóbusz 224E, a 254M busz 255E jelzéssel közlekedik a továbbiakban. A járatok útvonalát nem érinti a változás, azok továbbra is az eddig megszokott rend szerint járnak.

 

Hamarosan újra Kőbánya-Kispest és Újpest-között járnak az M3-as metró szerelvényei, a metró közlekedési rendjének változásával kapcsolatban egyes felszíni járatok közlekedése is módosul az elkövetkezendő időszakban. A BKK ezzel kapcsolatban társadalmi egyeztetést tartott, melynek eredménye a közlekedésszervező weboldalán ismerhető meg. 

A módosítások első ütemében március 6-án, hétfőn két járat számozása megváltozik: az eddig 223M jelzéssel, a Boráros tér és a Szentlőrinci úti lakótelep között közlekedő autóbusz 224E, a Boráros tér és az Alacskai úti lakótelep között közlekedő 254M járat 255E jelzéssel közlekedik a továbbiakban. A változás nem érinti a járatok útvonalát és megállóhelyeit, továbbra is az eddig megszokottak szerint közlekednek a buszok.

Az M3-as metró felújítása utáni felszíni közlekedési hálózat átalakítása kapcsán további változások is várhatóak, melyek részleteiről a BKK a későbbiekben ad tájékoztatást

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.