SMACKER

Szemléletformáló intézkedések a ritkábban lakott területek támogatására.

Projekt neve: SMACKER (Soft Measures & Actions for behavioural Change and Knowledge to Embrace Rural areas)

Projekt neve magyarul: Szemléletformáló intézkedések a ritkábban lakott területek támogatására.

Időtartam: 2019. 04. 01. – 2022. 06. 30.

 

 Ismertető

A SMACKER elnevezésű kutatás-fejlesztési-innovációs projekt célja a periférikus, kisebb laksűrűségű területek közösségi közlekedési kiszolgálásának javítása. A projektben a BKK Zrt. projektpartnerként vesz részt, feladata a fővárosi igényvezérelt közösségi közlekedési szolgáltatások fejlesztése.

Budapesten a projekt keretében a jelenleg is működő igényvezérelt közösségi közlekedési vonalak fejlesztése a cél, a foglalási folyamat kényelmesebbé és hatékonyabbá tételével. A projekt eredményeként a jelenlegi telefonos igénybejelentés mellé egy online felület kerül kifejlesztésre, amely kényelmesebbé teszi a foglalást, illetve tehermentesíti a diszpécsereket.

A rendszer fejlesztésével párhuzamosan megtörténik a szolgáltatásba bevonható újabb területek vizsgálata is. Budapesten a megszerzett tudás és tapasztalatok alapján a létrehozott hálózat tovább bővíthető.

 

Projekthonlap: http://www.interreg-central.eu/smacker

Vezető partner: SRM Networks and Mobility (IT)

Partnerek: ITL (IT), Municipality of Gdynia (PL), Prága Suchdol kerülete (CZ), University of Maribor (SL), City Municipality of Murska Sobota (L), BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (HU), Regional Management East Tyrol (AT), University of Natural Resources and Life Sciences Vienna (AT), Emilia-Romagna Region – General Directorate for Territorial and Environmental Care Public transport and Sustainable Mobility Service (IT)

A projekt összköltségvetése: 2 144 070 €, BKK költségvetése a projektben: 221 917 €

Támogatási szerződés azonosítója: CE1332

Támogatók: Interreg Central Europe

BKK szerepe a projektben: Projektpartner

Letölthető dokumentumok (2)

SMACKER félidei sajtóközleménypdf • 627.11 kb • 2020.12.18. 14:08

SMACKER projektzáró sajtóközleménypdf • 279.79 kb • 2022.06.29. 09:51