MaaS4EU

Mobilitás mint szolgáltatási rendszer, üzleti modell, eszközök és keretrendszer a zökkenőmentes európai mobilitásért.

Projekt neve: MaaS4EU (End-to-End Approach for Mobility-as-a-Service tools, business models, enabling framework and evidence for European seamless mobility)

Projekt neve magyarul: Mobilitás mint szolgáltatási rendszer, üzleti modell, eszközök és keretrendszer a zökkenőmentes európai mobilitásért

Időtartam: 2017. 06. 01. – 2020. 10. 31.

 

Ismertető

Az MaaS4EU fő célkitűzése az, hogy számszerűsíthető bizonyítékot, kereteket és eszközöket nyújtson, egyben az akadályokat elhárítsa és elősegítse a kooperatív, összekapcsolt és egységes Európai Uniós közlekedési piac kialakulását a MaaS koncepció számára a következő négy terület kihívásainak leküzdésével: vállalkozói szféra, végfelhasználók, technológia és szakpolitika.

Ez fenntartható üzleti modellek kialakításával érhető el, amelyek támogatják a közlekedésben érdekelt felek közötti együttműködést, a felhasználói igények és döntések megértését, a szükséges technológiai infrastruktúra kialakítását (MaaS mobilitásközpont), valamint a segítő szakpolitikák és szabályozás beazonosítását. Budapest feladata a projektben a konzorcium és a partnerek által kialakított megoldások tesztelése, amely három részre bontva kerül megvalósításra az adatgyűjtésre, a városi és agglomerációs utazásokra, illetve a határon átnyúló utazásokra.

A projekt későbbi eredménye, hogy számszerűsíthető bizonyítékokat szolgáltasson a MaaS költségeiről és előnyeiről három valós, egymást kiegészítő pilot területről, amelyek a koncepció városi, városok közötti, illetve határon átívelő utazások során való alkalmazását demonstrálják.

 

Projekthonlap: http://www.maas4eu.eu/

Vezető partner: Intrasoft International (Belgium)

Partnerek: University College London (UK), Intrasoft International (LU), University of Wolverhampton (UK), Institute of Communication and Computer Systems (GR), Ximedes Software B.V. (NL), Inlecom Systems Ltd (UK), BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (HU), Budapesti Műszaki es Gazdaságtudományi Egyetem (HU), University of the Aegean – Research Unit (GR), Transport for Greater Manchester (UK), Sales-Lentz Autocars S. a (LU), Department for Transport (UK), Hayfield Sustainable Transport Ltd (UK), Aachener Verkehrsverbund GmbH (DE), TRT Trasporti e Territorio SRL (IT), Toll Service Zártkörűen Működő Részvénytársaság (HU)

A projekt összköltségvetése: 3 660 256 €, BKK költségvetése a projektben: 91 750 €

Támogatási szerződés azonosítója: 723176

Támogatók: Horizon 2020

BKK szerepe a projektben: Projektpartner