Aktuális munkák

Utolsó frissítés: 2023. szeptember 25., hétfő

 

Az építési munkák ütemezése

A BKK a munka előrehaladtával változó forgalmi rendről folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit. A társaság az átalakítás befejezéséig a fővárosban közlekedők türelmét kéri.

 

🗓️ 2023. szeptember 25.

Az Üllői úton a kifelé vezető oldalon is elkészült a kerékpársáv-átvezetés, melynek köszönhetően összeértek az Üllői úton az új és a már korábban meglévő kerékpársávok. A belváros felől érkezve így már kerülő nélkül lehet egyenesen továbbhaladni a kerékpársávon az Ecseri út felé vagy rákanyarodni a Könyves Kálmán körút mentén haladó kerékpárútra. Az átvezetésnek köszönhetően ráadásul a belváros felől könnyebben megközelíthető lett a Volánbusz-állomásnál található népligeti MOL-Bubi gyűjtőállomás és kerékpártároló is, nagyban segítve azokat, akik az utazásaik során kombináltan használják a közösségi közlekedést és a kerékpárt.

 

🗓️ 2023. szeptember 15.

Három új gyalogosátkelővel bővült a Nyugati tér: a beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, az aluljáró használata nélkül is körbejárhatóvá vált a tér és a közlekedési csomópont. A fejlesztésnek köszönhetően közvetlen felszíni gyalogos összeköttetést kapott a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út, valamint a Teréz körút és a Szent István körút is. A gyalogosátkelőkkel egyidőben kerékpáros-átvezetések is létesültek a Nyugati térnél.

 

 

🗓️ 2023. augusztus 15.

Elkészült az Üllői úti kerékpársávok kialakítása a Kálvin tér és a Népliget között mindkét irányban. A kifelé vezető oldalon az Erkel utca és a Nagyvárad tér, míg a befelé vezető oldalon a Népliget és a Mária utca között a kerékpározók és a gépjárművek elválasztását biztosító zöld pollerek kerültek ki. A kereszteződésekben piros burkolatfestés jelzi a kerékpározók elsőbbségét. A következő hetekben folyamatosan dolgoznak még a kerékpáros átvezetések kialakításán a Népligetnél a kifelé vezető oldalon, valamint a Nyugati pályaudvarnál a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út között – itt összehangoltan a 3 új gyalogátkelőhely kialakításával –, hogy a kerékpársávok megszakítás nélkül kapcsolódjanak a már meglévő kerékpározható útvonalakhoz. 

 

🗓️ 2023. augusztus 4.

Elkészültek az új gyalogátkelőhelyek a Nagyvárad téren. Ennek köszönhetően már a villamosmegállók is könnyen, akadálymentesen megközelíthetők például a környéken található kórházak és egyetemek felől, valamint az M3-as metróhoz vezető lifttől is. 

 

emberek az új Nagyvárad téri gyalogátkelőn

 

🗓️ 2023. július 28.

Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Mária utca között mindkét oldalon elkészült a kerékpársávok felfestése, valamint a pollerek kihelyezése. A belváros felé vezető oldalon a Könyves Kálmán körúttól befelé is pollerek kerültek ki a Delej utcáig. A Mária utca és a Kálvin tér között a kerékpársávok kialakítása folyamatban van.

 

bicikliző az új Üllői úti kerékpársávon

 

🗓️ 2023. július 21.

Folyamatosan dolgoznak a Nyugati térnél a gyalogátkelőhelyek kialakításánál mindhárom oldalon, azaz a Bajcsy-Zsilinszky útnál, a Szent István körútnál és a Váci útnál is. 

 

zebra épül a Nyugati téren a Bajcsy-Zsilinszky útnál

 

🗓️ 2023. július 20.

A Nagyvárad tértől az Üllői út városközpont felé vezető oldalán is elkezdték kihelyezni a zöld pollereket. A pollerek kihelyezése folyamatosan történik a Kálvin tér irányába. 

 

🗓️ 2023. július 19.

Az Üllői út kifelé vezető oldalán a Mária utca és a Ferenc körút között is a helyükre kerültek a fizikai elválasztást biztosító pollerek, valamint elkészült a kerékpározók elsőbbségét kihangsúlyozó piros útburkolat festése is.

 

🗓️ 2023. július 18.

Folyamatban van a Nagyvárad téren a még hiányzó, Orczy utat keresztező gyalogátkelőhelyek kialakítása. A gyalogátkelőknek köszönhetően könnyebbé válik a villamosmegállók megközelítése az aluljáróból kivezető liftek felől is.

Folyamatban van a Nagyvárad téren a még hiányzó, Orczy utat keresztező gyalogátkelőhelyek kialakítása

 

🗓️ 2023. július 17.

Az Üllői úton a Ferenc körút és Nagyvárad tér között a városhatár felé vezető oldalon elkészült a sárga hosszanti burkolati jelek felfestése, a kerékpározókat a gépjárművektől elválasztó pollerek kihelyezése és a piros burkolatfestés. A következő napokban folytatódik a munka a belváros felé vezető oldalon, valamint a Kálvin tér és a Ferenc körút között.

Az Üllői úton a Ferenc körút és Nagyvárad tér között a városhatár felé vezető oldalon elkészült a sárga hosszanti burkolati jelek felfestése, a kerékpározókat a gépjárművektől elválasztó pollerek kihelyezése

 

🗓️ 2023. július 14.

A Kálvin térnél az Üllői út városhatár felé vezető oldalán elkészültek a buszmegállók. Az itt közlekedő buszok és trolik újra a metrófelújítást megelőző, eredeti helyükön állnak meg.

A Kálvin térnél az Üllői út városhatár felé vezető oldalán elkészültek a buszmegállók.

 

🗓️ 2023. július 13.

Elkezdődött az Üllői úton a kerékpáros piktogramok felfestése és a táblák kihelyezése.

 

🗓️ 2023. július 7.

A piros burkolati jelekre is felkerültek a piktogramok, ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett az „Újjáéledő sugárutak” program: teljesen elkészültek a védett kerékpársávok a Váci úton a Gogol utca és a Nyugati tér között. 

 

🗓️ 2023. július 5.

Elkezdődött az Üllői úton a kerékpársávok kialakítása a sárga hosszanti jelek felfestésével a kifelé vezető oldalon. A Corvin-negyednél, a Nagyvárad téren, valamint a Népligetnél folyamatban van a középszigetek átépítése. A Kálvin téren, az Üllői úton folyamatban van a végleges buszmegálló kialakítása.  

 

kerékpározó az Üllői úton

 

🗓️ 2023. július 4.

Folytatódik a gyalogátkelőhelyek kialakítása a Nyugati pályaudvarnál. Újabb fázisként elkezdődött a Szent István körutat keresztező iránynál is a gyalogátkelőhelyek építése. 

 

🗓️ 2023. június 30.

A Múzeum körúton a Kálvin tér és az Astoria között befejeződött a buszmegállók helyreállítása és visszaállt a 2x2 forgalmi sáv, valamint a 2x1 kerékpársáv. Az Astorián új kerékpáros átvezetés készült a Deák tér irányában. 

 

biciklizők az Astoriánál

 

🗓️ 2023. június 26.

Elkészültek a Váci úton a kerékpársávok védelmét szolgáló pollerek mindkét irányban. A kereszteződésekben piros burkolatfestés jelzi a kerékpározók elsőbbségét. 

 

bicikliző a Váci úti védett bringasávban

 

🗓️ 2023. június 19.

Megkezdődött a gyalogátkelőhelyek kialakítása a Nyugati pályaudvarnál. Első fázisban a Bajcsy-Zsilinszky utat keresztező iránynál alakítják ki a gyalogátkelőket és ezzel párhuzamosan elkezdődik a Bajcsy-Zsilinszky út és Váci út közötti kerékpáros átvezetések kialakítása a metrópótló buszok egykori átvezetésének a helyén.

 

zebraépítés a Nyugati téren

 

🗓️ 2023. június 14.

A Váci úti munkákkal párhuzamosan a Nyugati téren a Bajcsy-Zsilinszky út Deák tér felé vezető oldalán helyreállították a kerékpársávot.

 

új kerékpársáv a Bajcsy-Zsilinszky úton

 

🗓️ 2023. június

A Károly körúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton visszaállt az eredeti forgalmi rend, a gépjárművel közlekedők újra 2x2 sávon közlekedhetnek. A kerékpárral közlekedők a kiskörúti kerékpársávokat, valamint a Bajcsy-Zsilinszky úton a kerékpárutat és a busz-kerékpársávokat használhatják.

 

🗓️ 2023. június

A Kálvin téren a Kiskörúton és az Üllői úton, valamint az Astoriánál elkezdődött az ideiglenesen kialakított buszmegállók elbontása, az útpálya helyreállítása. 

 

🗓️ 2023. június

A kerékpársávok kialakítása június elején indult a Váci úton a Lehel tér és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon. A munkák során először a Váci úton a Gogol utca és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon a középszigetek szükséges átépítése és jelzőlámpaoszlopok áthelyezése és ezzel párhuzamosan a hosszanti útburkolati jelek felfestése kezdődött meg. A munkák előrehaladtával elkezdődött a kerékpáros piktogramok felfestése, amit a kereszteződéseknél a piros útburkolat festése követ.