Április végéig ingyen utazhatnak a kisdiákok a BKK járatain

Budapest, 2021. április 15. – Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének döntése alapján 2021. április végéig ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos gyermekek a Budapesti Közlekedési Központ járatain. A gyors és rugalmas intézkedéssel a diákok kényelmesebb iskolakezdését kívánja segíteni a Főváros és a BKK.

Magyarország Kormányának döntése értelmében 2021. április 19-től, hétfőtől elkezdődik a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása. Jövő héttől az óvodások és az alsó tagozatos diákok visszatérhetnek a nevelési-oktatási intézményekbe.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a járvány idején minimalizálja a személyes érintkezéseket, illetve hogy rugalmas szolgáltatást nyújtva, kényelmes közlekedési lehetőséget biztosítson a pandémia miatt gyorsan változó körülmények ellenére is. Ezt elősegítve a társaság hétfőtől április végéig ingyenes utazást biztosít járatain az alsó tagozatos diákok számára. A díjmentes szolgáltatást az általános iskolák első négy évfolyamára járó 7 és 11 év közötti tanulók vehetik igénybe. A jogosultságot diákigazolvánnyal, vagy a személyazonosságot hitelt érdemlően bizonyító egyéb hivatalos okmánnyal lehet igazolni. Az időközben megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét a BKK 12 naptári nappal meghosszabbítja, visszaváltásukra nincs lehetőség.

A BKK arra kéri a tanulókat és szüleiket, hogy utazáskor mindig legyen a gyerekeknél a kedvezményhez szükséges irat.