Futóverseny miatt változik a közlekedés szombat este a Várkert Bazárnál

Budapest, 2021. július 28. – Július 31-én, szombaton este és éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt a Várkert Bazár környékén, ezért közlekedési változásokra kell készülni a környéken.

A verseny előkészítési, bontási munkálatai és a rendezvény biztonságos lebonyolítása miatt július 31-én, szombaton 14:00-tól augusztus 1-jén, vasárnap hajnalig lezárják a Várkert rakpartot. Szombat 19:00 és vasárnap hajnali 1:30 között a Várkert rakpart mellett teljesen lezárják a Palota utat, a Hunyadi János utat és az Alagutat, valamint részlegesen korlátozzák a Dísz tér és a Clark Ádám tér forgalmát is.

A lezárás érinti a közösségi közlekedést is:

  • A 19-es villamos szombaton 14:00-tól üzemzárásig két szakaszon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve a Kelenföld vasútállomás és a Rudas Gyógyfürdő között közlekedik.
  • A 41-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.
  • A 105-ös busz módosított útvonalon, a Várkert rakpart helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton jár, nem érinti a Várkert bazár és a Clark Ádám tér megállókat.
  • A 109-es busz július 31-én, szombaton 14:00 és 19:00 között meghosszabbított útvonalon, a Batthyány tér helyett a Dózsa György térig jár.
  • Szombaton 19:00-tól üzemzárásig a 16-os buszok helyett a sűrűbben közlekedő 16A buszokkal lehet utazni.
  • A 916-os éjszakai busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár.
  • A 990-es busz vasárnap 1:30-ig módosított útvonalon jár, nem érinti a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállókat. A Batthyány téren a Normafa felé a 39-es busz megállójában állnak meg a buszok.

Utazásuk megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.