Nem jár a fogaskerekű április 15-én 9 és 14 óra között

Budapest, 2021. április 14. – Ezen a héten csütörtökön 9 és 14 óra között a fogaskerekű nem közlekedik, helyette a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es autóbusszal, míg a vonal felső szakaszán, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal utazhatnak. Az alsó szakaszon található Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyek a 60A és 60B járatokkal is elérhetők.

Április 15-én, csütörtökön 9 és 14 óra között nem jár a fogaskerekű, a vonalát érintő faállomány-kezelési munkák miatt. A vonal alsó szakaszán, a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A, a Királyhágó tér és a Svábhegy között a 212-es autóbusszal lehet utazni, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusz közlekedik. Emellett a Szent János Kórháztól a 60A és 60B kiegészítő pótlóbusz-járatok közlekednek a fogaskerekű alsó szakaszán található Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyek kiszolgálására, amelyek csak előzetes igénybejelentésre indulnak el.

60-as pótlóbusz

A Széchenyi-hegy és a Svábhegy között közlekedő 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál megáll a Golfpálya úton, valamint a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is.

60A és 60B pótlóbusz

A 60A és 60B pótlóbusz a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indul, és:

  • a 60A buszjárat a Szent János Kórház és a Pethényi út között közlekedik,
  • a 60B buszjárat a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedik.

A 60A és a 60B pótlóbusz igényvezérelt, Telebusz-rendszerben jár, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a BKK telebusz online igénybejelentő felületén, vagy a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon, az automata menüben a 3-as gombot választva lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon.

Kerékpárszállítás

A 21-es, 21A és 212-es autóbuszokon, valamint a 60-as pótlóbuszon a teljes vonalon lehetőség van a kerékpárok szállítására, az utasforgalom függvényében.

A 60A és 60B pótlóbuszokon az útvonal sajátosságai miatt mini autóbuszok közlekednek, ezeken a járműveken a kerékpárszállítás nem lehetséges.

Utazásuk megtervezéséhez a fogaskerekű pótlása idején is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Budapesti Közlekedési Központ