Módosul a H5-ös HÉV közlekedése három egymást követő májusi hétvégén

Változik a H5-ös HÉV közlekedése a MÁV-HÉV pályakarbantartása miatt a május 9-10-i, 16-17-i és 23-24-i hétvégén. A Szentlélek tér és Aquincum között a vonatok egy vágányon közlekednek. A Batthyány tér és Békásmegyer között, a megszokottól eltérően, 6 kocsis szerelvényekkel, napközben 10 helyett, 20 percenként jár a HÉV. A pályakarbantartás idején a HÉV Köles utcai közúti átjáróját lezárják.

2020. május 9-én és 10-én, illetve május 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap a H5-ös HÉV-szerelvények a Szentlélek tér és Aquincum megállóhelyek között mindkét irányban a Batthyány tér irányú vágányon közlekednek, a Filatorigát és Kaszásdűlő megállóhelyen mindkét irányban a Batthyány tér irányú megállókban állnak meg.

2020. május 23-án és 24-én, szombaton és vasárnap ugyanezen a szakaszon a H5-ös HÉV-szerelvények mindkét irányban a Szentendre irányú vágányon közlekednek, Kaszásdűlő és Filatorigát megállóhelyen mindkét irányban a Szentendre irányú megállókban állnak meg.

A HÉV-ről az ahhoz csatlakozó buszjáratokra történő átszállás biztosítása érdekében ezen a két napon a 134-es, 137-es és a 237-es autóbuszok egyes indulási időpontjai néhány perccel későbbre tolódnak, a 243-as autóbusz pedig késő este módosított menetrend szerint közlekedik.

A menetrendekért, kérjük, látogassanak el a bkk.hu/menetrendek weboldalra, vagy használják a BKK FUTÁR utazástervezőt.

Budapest, 2020.05.07.

Budapesti Közlekedési Központ