Változik a 17-es, a 61-es és az 59-es villamos közlekedése villamospálya javítása miatt

November 15-től, péntek estétől 24-ig, vasárnapig változik az Alkotás utcában közlekedő 17-es, 59-es és 61-es villamos közlekedési rendje, mert az Alkotás utcában a Nagyenyed utcánál villamospálya-felújítást végeznek. A munkálatok ideje alatt a 17-es villamos a Villányi út helyett a Krisztina körúton közlekedik, a 61-es villamos két szakaszon, Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyenyed utcáig jár. Az 59-es villamos helyett ugyanebben az időszakban pótlóbusz viszi az utasokat. A 61-es villamos vonalán a Déli pályaudvar és a Nagyenyed utca közötti rövid szakaszon gyaloglással, vagy a párhuzamosan közlekedő autóbuszjáratokkal lehet utazni, illetve a BKK javasolja az 56-os villamos mellett a Krisztinaváros felé közlekedő 17-es villamos használatát a Móricz Zsigmond körtér és környezete, valamint a Széll Kálmán tér és térsége között. Az előkészítő és befejező munkálatok miatt a 61-es villamos november 15-én és 24-én este Hűvösvölgy felől csak a Széll Kálmán térig jár, a Széll Kálmán tér és Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusz közlekedik.

Változás a villamosok közlekedésében november 15-én és 24-én este

November 15-én, pénteken 20 órától, valamint 24-én, vasárnap 22 órától az utolsó járatindulásig

  • a 17-es villamos a Déli pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér között módosított útvonalon, a Villányi út helyett a Krisztina körúton, az 56-os villamos megállóit érintve közlekedik.
  • a 61-es villamos csak a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között jár.
  • a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között, a Villányi úton és az Alkotás utcán át pótlóbusz közlekedik 61-es jelzéssel. A pótlóbuszra a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Móricz Zsigmond körtéren a villamosvégállomás mellett lehet felszállni, a busz a két végállomása között pedig a villamosmegállók közvetlen közelébe eső buszmegállókban áll meg.
  • az 59A villamos nem közlekedik, helyette pótlóbusz jár 59-es jelzéssel. A pótlóbusz a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Márton Áron téren, valamint a két végállomás között pedig a villamosmegállók közvetlen közelébe eső buszmegállókban áll meg.

Változás a villamosok közlekedésében november 16-tól 24-én estig

November 16-án, szombaton az első járatindulástól 24-én, vasárnap este 22 óráig

  • a 17-es villamos a Déli pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér között módosított útvonalon, a Villányi út helyett a Krisztina körúton, az 56-os villamos megállóit érintve közlekedik.
  • a 61-es villamos Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyenyed utcáig közlekedik. A Déli pályaudvar és a Nagyenyed utca megálló közötti táv gyalogosan néhány perces sétával megtehető. Aki a Széll Kálmán tér felé tart, annak érdemes a Nagyenyed utcai megállóhelyen ideiglenesen megálló 139-es, a 140-es vagy a 140A buszra vagy a Déli pályaudvarnál a 21-es, a 21A, a 39-es, a 102-es, a 139-es, a 140-es, a 140A buszra, vagy az M2-es metróra átszállni.
  • A Móricz Zsigmond körtér környezete és a Széll Kálmán tér térsége között utazóknak a BKK javasolja az 56-os villamos mellett a Krisztinaváros felé közlekedő 17-es villamos használatát.
  • az 59-es, az 59A és az 59B villamos nem közlekedik, helyettük a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között pótlóbusz jár 59-es jelzéssel. A pótlóbusz a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Márton Áron téren, valamint a két végállomás között pedig a villamosmegállók közvetlen közelébe eső buszmegállókban áll meg.

Utazásukat érdemes megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig, így a villamospótlás idején is az optimális útvonalat ajánlja fel úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. november 13.

Budapesti Közlekedési Központ