Vasárnap hajnalban áttérünk a téli időszámításra – figyeljen az éjszakai járatok közlekedési rendjére

2019. október 26-áról 27-ére (szombatról vasárnapra) virradó éjszaka 3 órakor kell az órákat 2 órára visszaállítani, ezzel elkezdődik a téli időszámítás. Hajnalban 2 és 3 óra között az éjszakai járatok többsége a nyári és a téli időszámítás szerinti menetrendi időpontban is elindul, egyes éjszakai járatok menetrendjében pedig változásokra is számítani kell. Az óraállítás miatt vasárnap kora hajnalban a közterületi FUTÁR kijelzők nem működnek majd, és a FUTÁR alkalmazás sem lesz használható az optimális útvonal megtervezésére. Az alábbi tájékoztatóból megismerhető, mely éjszakai vonalakon kell menetrendi változásra számítani.

Az óraállítás éjszakáján a legtöbb járat hajnali 2 és 3 óra között a nyári és a téli időszámítás szerint is közlekedik.

A következő éjszakai járatok menetrendjében az alábbi változásokra kell számítani:

  • 918-as autóbusz A nyári idő szerinti 2:22-kor és 2:52-kor a Kelenföldi pályaudvartól induló autóbuszok csak Óbuda, Bogdáni útig közlekednek, nem érintik az Óbudai autóbuszgarázst.
  • 938-as autóbusz A nyári időszámítás szerint Csepel, Szent Imre térről 1:52-kor és 2:52-kor induló járatok is Szigetszentmiklósig közlekedik, és onnan nyári és téli időszámítás szerint is 2:22-kor indulnak vissza.
  • 940-es autóbusz A Budaörsi lakóteleptől 2:52-kor induló járat csak az új, téli időszámítás szerinti időpontban közlekedik.
  • 941-es autóbusz A 2:15-kor a Móricz Zsigmond körtérről induló járat csak a nyári időszámítás szerint indul
  • 990-es autóbusz Rákoskeresztúrról Rákoskertre 2:46-kor induló járat csak a téli időszámítás szerinti időpontban közlekedik.
  • 992-es autóbusz A Gödöllőről 2:50-kor induló járat csak a téli időszámítás szerinti időpontban közlekedik.
  • 996-os és 966A autóbusz A 2:37-kor Újpest-Központtól induló Cinkotai autóbuszgarázsig tartó autóbusz csak a téli időszámítás szerint közlekedik.
  • 998-as autóbusz A 2:07-kor a Cinkotai autóbuszgarázstól induló Rákoskeresztúr, városközpontig tartó menet csak nyári időszámítás szerint közlekedik.

Az óraállítás miatt vasárnap kora hajnalban a közterületi FUTÁR kijelzők nem működnek majd. A FUTÁR alkalmazásban pedig duplán jelenhetnek meg azok a járatok, amelyek épp az átállás időszakában indulnának, ezért ebben a rövid időszakban érdemes figyelni az adott jármű pozícióját is.

Budapesti Közlekedési Központ