Változik a Berlini utca közlekedési rendje, módosul az Újpest felé tartó 120-as busz útvonala is

Október 24-től a Berlini utca Madridi utca és Tél utca közötti szakaszának lezárásával folytatódik az újpesti Berlini utca felújítása. A lezárt útszakaszt az Árpád út irányából érkezve az Elem utcán vagy a Tél utcán, Angyalföld irányából pedig a Kámfor utcán vagy a Madridi utcán érdemes elkerülni. A forgalmi rend változása érinti a 120-as busz közlekedését is, amely várhatóan jövő május végéig már nemcsak az Árpád híd, de Újpest-központ felé is módosított útvonalon jár.

A Madridi utca és a Berlini utca csomópontját megnyitják a forgalom előtt, így a Bécsi utca–Ankara utca–Brüsszeli utca területre a Madridi utca felől lehet majd behajtani. A Szent László úti vasúti átjárót is megnyitják a Madridi utca felé tartó egyirányú forgalom számára, ezáltal a Berlini utca–Madridi utca csomópont már a Kámfor utca felől is megközelíthető lesz. A Berlini utca a Tél utca felől továbbra is zsákutca marad.

Az Újpest-központ felé tartó 120-as busz a Kámfor utca és a Tél utca között módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Madridi utca, a Brüsszeli utca, az Elem utca és az Újpesti erőmű megállóhelyet. A terelt szakaszon a 120-as buszra a Madridi utcában a Berlini utca kereszteződésénél, valamint a Széchenyi téren lehet felszállni.

Az Árpád híd metróállomás felé tartó buszok továbbra is a szeptemberben bevezetett ideiglenes közlekedési rend szerint járnak.

Budapest, 2019. október 22.

Budapesti Közlekedési Központ