Menetrendi és megállóhelyi változások a H8-as és H9-es HÉV vonalán október 19-20-án

Ideiglenes, a megszokottól eltérő menetrend szerint indulnak a HÉV-ek a H8-as és a H9-es vonalon 2019. október 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap, mert Nagyicce és Cinkota, valamint Kerepes és Mogyoród között karbantartási munkákat végeznek. A forgalmi rend változásához kapcsolódóan a HÉV-szerelvényekre egyes állomásokon az ellentétes irányú megállóhelyi peron mellett kell majd felszállni. További változás, hogy a Baross Gábor utcai HÉV-útátjáró lezárása, és a Baross Gábor utca–Margit utca kereszteződés aszfaltozási munkái miatt módosul a 44-es, a 46-os, a 996-os és a 996A buszjárat útvonala.

Október 19-én, szombaton a H8-as HÉV szerelvényeire Szilasliget, Kerepes, Mátyásföld alsó, Mátyásföld, Imre utca, Mátyásföld, repülőtér, Sashalom és Nagyicce állomáson mind Gödöllő, mind az Örs vezér tere felé a Gödöllő irányú megállóhelyi peron mellett lehet felszállni. Örs vezér tere és Csömör között a H9-es HÉV-vel cinkotai átszállással lehet eljutni. Árpádföld és az Örs vezér tere között alternatív eljutási lehetőségként a BKK a 31-es autóbusz használatát is ajánlja.

Október 20-án, vasárnap a H8-as HÉV szerelvényeire Sashalom, Mátyásföld, repülőtér, Mátyásföld, Imre utca, Mátyásföld alsó és Szilasliget állomáson mind az Örs vezér tere, mind Gödöllő felé az Örs vezér tere irányú megállóhelyi peron mellett lehet felszállni. Örs vezér tere és Csömör között a H9-es HÉV-vel cinkotai átszállással lehet eljutni. Árpádföld és az Örs vezér tere között alternatív eljutási lehetőségként a BKK a 31-es autóbusz használatát is ajánlja.

A HÉV-pálya karbantartása miatt lezárják a Baross Gábor utcai HÉV-útátjárót, és útépítés lesz a Baross Gábor utca–Margit utca kereszteződésben, ezért az érintett buszjáratok útvonala is módosul:

-          A 44-es autóbusz október 18-án, pénteken 22 órától 20-án, vasárnap az utolsó járatindulásig

o   a Centenráiumi lakótelep felé a Gida utca megállóhely érintése nélkül közlekedik, ideiglenes útvonalán a 46-os busz Margit utca megállójában lehet rá felszállni.

o   az Örs vezér tere felé a Margit utca és a Sashalom közötti megállók érintése nélkül közlekedik, ideiglenes útvonalán a Margit utcában a Futórózsa utcánál, a Lillafüred utcánál, majd a 92-es járat Sashalom megállóhelyén lehet rá felszállni.

o   A 44-es busz Veres Péter úton kimaradó megállói elérhetők a 276E buszjárattal, amely ebben az időszakban az Örs vezér tere felé megáll a Fuvallat utca és a Sashalom megállóhelyen is.

-          A 46-os autóbusz október 18-án, pénteken 22 órától 20-án, vasárnap az utolsó járatindulásig

o   Újpalota felé nem érinti a Gida utca megállóhelyét.

o   az Újmajori utca felé a Margit utca, a Gida utca és a Mátyásföld, repülőtér megállók érintése nélkül közlekedik. Ideiglenes útvonalán a 44-es busz Centenáriumi lakótelep megállójában, ezt követően a Margit utcában a Futórózsa utcánál, a Lillafüred utcánál, majd a 92-es járat Sashalom és Fuvallat utca megállóhelyén lehet rá felszállni.

-          A 996-os és a 996A autóbusz az október 18-ról 19-re, péntekről szombatra, a 19-ről 20-ra, szombatról vasárnapra, és a 20-ról 21-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka

o   Újpest felé a Mátyásföld, Imre utca és a Gida utca megállóhely érintése nélkül közlekedik, az ideiglenes útvonalán a 46-os busz Margit utca megállójában lehet felszállni rá.

o   a Cinkotai autóbuszgarázs felé a Margit utca és a Gida utca megállóhely érintése nélkül közlekedik, az ideiglenes útvonalán a Margit utcában a Futórózsa utcánál, majd a 92-es busz Sashalom és Mátyásföld, repülőtér megálljóban lehet felszállni rá.

o   A Cinkotai autóbuszgarázs felé közlekedő 908-as autóbuszról Mátyásföld, Imre utca helyett a Bökényföldi út megállóhelynél kell átszállni a 996-os, illetve a 996A autóbuszra az Újpest-központ felé utazóknak.