Forgalomkorlátozások augusztus 3-án a Lánchíd és a budai Vár környékén futóverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra és az érintett közösségi közlekedési járatok útvonalának változására kell számítani augusztus 3-án, szombaton délutántól 4-én, vasárnap hajnalig a Lánchíd, a Várkert Bazár és a budai Vár környékén a Generali Night Run Budapest futóverseny miatt. A futóverseny miatt szombaton hajnaltól lezárják a Lánchíd utcát, 14 órától a Várkert rakpartot, 20 órától másnap hajnalig a Lánchidat, a Széchényi István teret, a Clark Ádám teret és az Alagutat, valamint Várban a Palota utat és a Hunyadi János utat. A lezárások miatt módosul a 19-es, a 41-es, a 61-es villamos, továbbá a 15-115-ös, a 16-16A-16B, a 105-ös, a 109-es, a 916-os és a 990-es busz közlekedési rendje. A Generali Night Run Budapest futóverseny miatt az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala az alábbiak szerint változik:
  • A 19-es villamos szombaton 14 órától az utolsó járatindulásig a Bécsi út / Vörösvári út végállomástól csak a Batthyány térig közlekedik, Kelenföld vasútállomás felől pedig – a Rudas Gyógyfürdő megállótól az 56A villamos vonalára terelve – a Széll Kálmán térig jár. A Batthyány tér és a Clark Ádám tér között 14-től 20 óráig a Clark Ádám térig meghosszabbított útvonalon közlekedő 109-es busszal is utazhatnak.
  • A 41-es és a 61-es villamos szombaton 14 órától az utolsó járatindulásig összevontan 41-61 számjelzéssel, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Hűvösvölgy között közlekedik. Az összevont járat Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között a 61-es, a Móricz Zsigmond körtér és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között pedig a 41-es villamos megállóiban áll meg. A 41-es villamos Móricz Zsigmond körtér és Rudas Gyógyfürdő, illetve Bécsi út / Vörösvári út és Batthyány tér közötti szakaszán a 19-es villamost vehetik igénybe. A Batthyány tér és a Clark Ádám tér között 14-től 20 óráig a Clark Ádám térig meghosszabbított útvonalon közlekedő 109-es busszal is utazhatnak.
  • A 16-os és a 16B autóbusz szombaton 20 óra után nem közlekedik. A budai Vár este közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán tér felől, a megszokottnál sűrűbben induló 16A busszal közelíthető meg.
  • A 105-ös busz szombaton 20 óra után a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért egyik irányban sem érinti a Széchenyi István teret és a Clark Ádám teret, továbbá nem érinti Buda felé a Hild tér, Pest felé pedig a József nádor tér megállóját. A 105-ös buszra a Deák Ferenc téren a 9-es busz megállójában, a Ferenciek tere és a Dózsa György tér között pedig az 5-ös busz érintett megállóiban lehet felszállni.
  • A 15-ös és a 115-ös autóbusz szombaton 20 órától az utolsó járatindulásig a Boráros tér felé módosított útvonalon, a Széchenyi István tér és a Fővám tér közötti megállók kihagyásával, a 105-ös busz Gyöngyösi utca irányú József nádor tér és Deák Ferenc tér M, majd a 9-es busz Deák Ferenc tér M és Astoria M megállóját érintve közlekedik.
  • A 916-os autóbusz szombatról vasárnapra virradóra rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között, ugyanakkor a megszokottnál sűrűbben közlekedik.
  • A 990-es autóbusz szombaton az első éjszakai járatindulástól várhatóan 1:30-ig a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért nem érinti a Deák Ferenc tér és a Batthyány tér közötti megállóit. A 990-es autóbuszra ebben az időszakban a Ferenciek tere és a Körmöci utca között az 5-ös busz, a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között pedig a 39-es busz megállóinak érintésével közlekedik.
Budapest, 2019. augusztus 1. Budapesti Közlekedési Központ