Pótlóbusz közlekedik a HÉV helyett Szentendre és Békásmegyer között pályafelújítás miatt június 15-től július 7-ig

A H5-ös HÉV 2019. június 15-től, szombattól július 7-ig, vasárnapig csak Batthyány tér és Békásmegyer között jár a pályafelújítási munkák miatt. Békásmegyer és Szentendre között háromféle pótlóbusz közlekedik: a minden HÉV-állomás közelében megálló H5-ös pótlóbusz mellett H5E jelzéssel, Szentistvántelep és Pomáz érintése nélkül expresszjárat is közlekedik a gyorsabb szentendrei eljutás érdekében, továbbá Békásmegyerről Budakalász, Pannóniatelep és Pomáz a H5A jelzésű pótlóbusszal is elérhető.

Rövidített útvonalon, a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekedik a H5-ös HÉV június 15-től, szombattól július 7-ig, vasárnapig a HÉV-pálya felújítási munkái miatt. Szentendre és Békásmegyer között HÉV-pótló busszal lehet utazni, az alábbi közlekedési rend szerint:

  • H5 jelzéssel indul pótlóbusz Szentendre és Békásmegyer között a HÉV útvonalát követve, betérve minden, a HÉV által érintett településre. A H5 pótlóbuszra Békásmegyeren a Csobánka téri buszfordulóban, Budakalász, Budai út, Budakalász, Lenfonó, Szentistvántelep, Pomáz, Pomáz, Dózsa György utca, Szentendre, Papírgyár és az Egyetem megállóhelyen a 943-as busz megállójában, Szentendre végállomáson pedig a VOLÁNBUSZ pályaudvar 8-as kocsiállásánál lehet felszállni.
  • H5E jelzéssel expressz pótlóbusz indul Szentendre és Békásmegyer között, Pomáz és Szentistvántelep érintése nélkül. A H5E pótlóbuszra Békásmegyeren a Csobánka téri buszfordulóban, ezt követően Budakalász, Budai út, Budakalász, Lenfonó, Szentendre, Papírgyár és az Egyetem megállóhelyen a 943-as busz megállójában, Szentendre végállomáson pedig a VOLÁNBUSZ pályaudvar 8-as kocsiállásánál lehet felszállni.
  • H5A jelzéssel pótlóbusz jár Pomáz és Békásmegyer között. A H5A pótlóbuszra Békásmegyeren a Csobánka téri buszfordulóban, ezt követően Budakalász, Budai út, Budakalász, Lenfonó és Szentistvántelep megállóhelyen a 943-as busz megállójában, Pomázon pedig a VOLÁNBUSZ pályaudvaron lehet felszállni.

A HÉV-pótlás miatt Békásmegyeren a 160-as buszra a megszokottnál kissé előrébb, a 960-as éjszakai buszjárat Móricz Zsigmond körtér irányú megállójában lehet felszállni.

A HÉV-pótló buszokon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek, és kerékpár is szállítható rajtuk.

Budapest, 2019. június 13.

Budapesti Közlekedési Központ