Változik a 19-es, a 41-es és az 56A villamos közlekedése augusztus 5-én

A Bartók Béla úton a Lágymányosi utca kereszteződésében, valamint a Bartók Béla út és a Karolina út kereszteződésében karbantartási munkákat végez a BKV Zrt. 2018. augusztus 5-én (vasárnap). Ezen a napon a Bartók Béla úton a villamosok nem közlekednek: a 19-es és 56A villamos az északi végállomásuktól a Szent Gellért térig közlekednek; a Bartók Béla úton a Rudas Gyógyfürdő és a Kelenföld vasútállomás között 19-es jelzéssel pótlóbusz jár, a Fehérvári úti villamosok pedig a Villányi út felé közlekednek tovább.  Alternatív eljutási lehetőségként az M4-es metró igénybevétele ajánlott.

Forgalmi rend

A Szabadság híd lezárása miatt: a 47-es és 49-es villamos nem közlekedik; a 7-es autóbusz ezen a hétvégén (augusztus 4-5.) is megáll a Gárdonyi téri villamosmegállóban mindkét irányban, a 61-es villamos pedig változatlanul meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgytől a Városház térig közlekedik.

  • A 19-es és az 56A villamos rövidített útvonalon közlekedik, a Bécsi út/Vörösvári út, illetve Hűvösvölgy és a Szent Gellért tér M között. Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között 19-es jelzéssel pótlóbusz jár.
  • A 41-es villamos mindkét irányban a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Alkotás utca–Villányi út módosított útvonalon közlekedik, és a 17-es villamos megállóhelyein áll meg.

A 19-es pótlóbusz a Rudas Gyógyfürdő felé az alábbi megállókban áll meg:

  • Kelenföld vasútállomás M: az Etele téri buszvégállomás területén a belső peronsziget Somogyi út felőli végén;
  • Szent Gellért-templom: a Somogyi úton a Bartók Béla útra való kanyarodás előtt;
  • Csóka utca: a 918-as autóbusz megállóhelyén;
  • Karolina út: a 7-es autóbusz megállóhelyén;
  • Kosztolányi Dezső tér, Móricz Zsigmond körtér M, Gárdonyi tér: a 19-es villamos megállóhelyén;
  • Szent Gellért tér M: a 7-es autóbusz megállóhelyén;
  • Rudas Gyógyfürdő: a 19-es villamos megállóhelyén.

A 19-es pótlóbusz a Kelenföld vasútállomás M felé az alábbi megállókban áll meg:

  • Rudas Gyógyfürdő: a Gellérthegy oldalában, a gyógyfürdővel szemben;
  • Szent Gellért tér M: a 7-es autóbusz megállóhelyén;
  • Gárdonyi tér, Móricz Zsigmond körtér M és Kosztolányi Dezső tér: a 19-es villamos megállóhelyén;
  • Karolina út, Csóka utca, Szent Gellért-templom: a 918-as autóbusz megállóhelyén;
  • Kelenföld vasútállomás M: Etele téri buszvégállomás leszállóhelyén.

Díjszabási tudnivalók 

A korlátozás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak: a buszról villamosra, metróra vagy a villamosról a buszra, metróra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.