Módosul a csepeli járatok közlekedése

Az M0-ás autóúton a szigetszentmiklósi csomópont le- és felhajtó ágának lezárása miatt, a halásztelki csomópontban és az oda vezető utakon, különösen a II. Rákóczi Ferenc úton megnövekedett forgalom miatt jelentős közúti torlódás alakult ki. A BKK az elmúlt napok tapasztalatai alapján szükség szerint módosította az érintett 38-138-as autóbuszcsalád közlekedését, és alternatív útvonalak kijelölésével folyamatosan megteszi a szükséges intézkedéseket. BKK javasolja a térségben a zavartalan és megerősített kötöttpályás közlekedési lehetőségek használatát.

38-138-as autóbuszcsalád közlekedése

Az aktuális forgalmi helyzettől függően

  • Halásztelek és Csepel központja között kialakult torlódások miatt a Szigetszentmiklós felé tartó 38-as járatcsalád egy része terelve, a Csepeli út érintésével közlekedik,
  • II. Rákóczi Ferenc út belső lakóterületeinek megbízhatóbb kiszolgálása érdekében pedig 138B jelzéssel szükség szerint  kiegészítő járat közlekedik a Szent Imre tér és a Hárosi iskola között.

A BKK folyamatosan egyeztet a térségben szolgáltató Volánbusz és a MÁV-HÉV Zrt-vel is, mindent megtéve a körülményekhez képest megfelelő szolgáltatás biztosítása érdekében.

Bővített HÉV-közlekedés

Szigetszentmiklós térségéből a belváros felé a H6-os HÉV-vel továbbra is zavartalanul lehet eljutni. A MÁV-HÉV Zrt. tájékoztatása alapján:

  • szeptember 3-tól (hétfőtől) a HÉV-szerelvények a 15 perces reggeli csúcsidei menetrendi követéstől eltérően sűrűbben, 12 percenként járnak Tököl és a Közvágóhíd között, valamint a reggeli és délutáni csúcsidő között a ráckevei vonatok három helyett hat kocsival közlekednek;
  • a délutáni csúcsidőben, 14 és 19 óra között a Közvágóhíd és Tököl között közlekedő szerelvények is megnövelt kapacitással három helyett hat kocsival közlekednek a menetrendben meghirdetettek szerint;
  • a HÉV szerelvényeken a Volánbusz bérletekkel továbbra is lehet utazni az érintett szakaszon a MÁV-HÉV Zrt. tájékoztatása szerint.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.