Megnyitják a forgalom előtt az Etele út / Hadak útja kereszteződést és lezárják a Somogyi út egy szakaszát augusztus 17-től

2018. augusztus 17-én, pénteken 14 órától az 1-es villamos meghosszabbításához kapcsolódó munkák ütemváltása miatt megnyitják a gépjárműforgalom előtt az Etele út / Hadak útja kereszteződést, a Hadak útjáról jobbra és balra is lehet majd kanyarodni. Az Etele úton a Hadak útja és a Somogyi út közötti szakaszon visszaáll a kétirányú forgalom az Etele út északi (Bikás parkhoz közelebb eső) útpályáján.

Ezzel egy időben lezárják a forgalom elől a Somogyi utat a Gyergyótölgyes utca és az Etele út között. Ezért a Gyergyótölgyes utca ideiglenesen zsákutcává válik: a Hadak útjáról csak célforgalom – a VOLÁNBUSZ, a BKK autóbuszai, valamint a P+R parkolót használó járművek hajthatnak be. A Gyergyótölgyes utcából kihajtóknak – ahogy korábban is – elsőbbséget kell majd adniuk a Hadak útján közlekedőknek. Ez a forgalmi rend várhatóan szeptember 2-ig lesz érvényben, utána a Somogyi út ismét járható lesz kétszer egy sávon.

Budapest, 2018. augusztus 16.

Budapesti Közlekedési Központ