Közlekedési változások a Csörsz utcában augusztus 13-ától

A 212-es autóbusz 2018. augusztus 13-án (hétfőn) az első járatindulástól módosított útvonalon közlekedik, mert a XII. kerületi Csörsz utcában az Alkotás utca és Jagelló út között közműjavítást végeznek, ami miatt a Csörsz utca az Apor Vilmos tér felé egyirányú lesz.

Közúti változások

A munkavégzés első ütemében a Csörsz utca egyirányú lesz az Alkotás utcától a Jagelló út irányába az Alkotás utca és a bevásárlóközpont behajtója között. A munkaterület benyúlik az Alkotás utcába is, így a Csörsz utca és az Alkotás utca csomópontjában az Alkotás utcán, a BAH csomópont irányába egy forgalmi sávot lezárnak, így két sávon haladhat majd a forgalom.

Az augusztus 13-án életbe lépő terelési ütem ideje alatt a centrum felé haladók részére tilos lesz az Alkotás utcából a Csörsz utca felé balra kanyarodni. A Csörsz utcába a Győri úton keresztül lehet majd behajtani.

Az Alkotás utcát érintő forgalomkorlátozások várhatóan augusztus 31-éig tartanak, ezt követően csak a Csörsz utcában kell számítani munkavégzésre. Több ütemben haladnak majd a munkálatok felfelé a Csörsz utcában, egészen a Jagelló útig; a munkaterület mellett jellemzően egy irányban, a Jagelló út felé haladhat a forgalom, de lesz olyan ütem is a Nagy Jenő utca környezetében, amikor az érintett szakaszon a Csörsz utcát teljesen lezárják. A munkák várhatóan 2018. november közepéig tartanak.

Változások a közösségi közlekedésben

A 212-es autóbusz a Boráros tér H felé módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Sirály utca, a Csörsz utca és a BAH-csomópont megállót, helyettük a 110-es autóbusz Sirály utca és BAH-csomópont megállójában áll meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.